İzmir'de Tesisat ve Mühendisliği Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

İzmir'de Tesisat ve Mühendisliği Kongresi

İzmir'de 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Sodex İzmir Fuarı kapılarını açtı.

17.04.2019 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Sodex İzmir Fuarı kapılarını açtı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği ve Kongresi Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinlik açılışında konuşan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, TESKON'un, "mühendislikte uzmanlık" kavramının gelişmesine ve yerleşmesine büyük katkıları olduğunu belirterek, "Kongrelerimizde üretilen, paylaşılan bilgi ve teknoloji, 26 yıldır meslek alanımızın ve sektörün gelişmesine, halkımızın daha sağlıklı, planlı, güvenli, temiz mekanlar ve kentlerde yaşamasına hizmet etmektedir. Tesisat kongrelerimizin temel amacı tesisat mühendisliğinin ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamaktır." dedi.

TMMOB İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin ise TESKON ile tesisat mühendisliği alanının çok kapsamlı bir alan olduğunun geniş kesimlere kabul ettirildiğini ifade etti.

Hannover Messe Fuarcılık A.Ş. Sodeks Fuarları Direktörü Toros Utku da kongreye paralel olarak gerçekleşen TESKON+SODEX Fuarı'na 100'e yakın firmanın katıldığını belirterek, "Türkiye ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan iklimlendirme sektörü için ciddi bir potansiyel taşıyan Ege Bölgesi'nde, işletmelerin nitelikli bir fuarda tüm potansiyelini sergileyebilmesine büyük önem veriyoruz." dedi.

14. TESKON ve TESKON+SODEX Fuarı, 20 Nisan 2019 tarihine kadar Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İzmir'de Tesisat ve Mühendisliği Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement