İzmir'de yıkılan binada kullanılan malzemeler kalitesiz çıktı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de yıkılan binada kullanılan malzemeler kalitesiz çıktı

İzmir'deki meydana gelen depremde çöken Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzemelerin ne denli kalitesiz olduğu canlı yayında gözler önüne serildi.

31.10.2020 14:10  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de yaşanan depremin ardından bölgede büyük bir çalışma başlatıldı. Enkaz altında kalan vatandaşların tek tek kurtarılırken bir yandan da çöken binaların malzemeleri inceleniyor.

YUVARLAK DEMİR KULLANMIŞLAR

Mimar Nihat Şen, NTV canlı yayınında Rıza Bey Apartmanı'nda kullanılan malzemelerin kalitesizliğini anlattı. Binanın yapımında yuvarlak demirlerin kullanıldığını gösteren Şen, "Yuvarlak demir deprem anında betonla en kolay ayrışan yapı elemanıdır" dedi.

BETONU ELİYLE UFALADI

Nihat Şen, deprem sonrası çöken binadan alınan beton parçasını eliyle ovaladı ve betonun anında ufalandığı görüldü.

İzmir\'de yıkılan binada kullanılan malzemeler kalitesiz çıktı

Son Dakika Güncel İzmir'de yıkılan binada kullanılan malzemeler kalitesiz çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • mühendis : mimar bir yapının yıkılma nedennini nerden bilsin pes yahu... 7 13 Yanıtla
  • Vatandas: Yeni binalarin yikilmasini nasil aciklayacak belediye mutahit ikilisi cok merak ediyorum 11 0 Yanıtla
  • a.k.: yetkililer aklınız nerdeydi verin ruhsatı denetim yok paraverdinmi geçiyor herşey yazık insanlarımıza hiç depremde ölenlerin arasında zengin aile varmı bi bakın devletin başındaki yetkiler denetleyin inşatları görmeden ver ruhsatı sonuç felaket 11 0 Yanıtla
  • sorumlusu kim: 3 , 5 kurus gotureyim diye sonuc bumudur 10 0 Yanıtla
  • Naco: Istanbul fatihte 3 kat verilen yerler nasil olduysa 5 6 7 kat olmuş. Milletin dini imani para ev araba. Ilahlari para olmuş. 10 0 Yanıtla
  • veli : ORTAYA SUÇLU ÇIKMAZ SUDAN BAHANELER SUÇ MALZEMEDE 8 0 Yanıtla
  • mustaffa: İŞ İŞTEN GEÇTİ ARTIK.MALZEMEYİ KOYANLAR,DANMI KONTROL KİMLERDEMİYDİ BU MİLLETİ ALLAH YARDIMCISI OLSUN PARA KAZANACAĞIZ DİYE KOLTUK SEVDALILARIDAN ALLAH BİN BELALARINI VERSİN. 6 0 Yanıtla
  • Bjk1903: Deprem öldürmez sahtekar müteahhit öldürür haram olsun yedikleri her lokmaya hayatını kaybedenlere Allah dan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralananlara acil şifalar diliyorum. 0 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement