Kablolar Kesildi Köylü Telefonsuz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kablolar Kesildi Köylü Telefonsuz Kaldı

Kablolar Kesildi Köylü Telefonsuz Kaldı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Çevrepınar ve Nasuhoğlu köylerine ait telefon kablolarının yaklaşık 2 ay önce çalındığı iddia edildi.

02.10.2014 17:44

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Çevrepınar ve Nasuhoğlu köylerine ait telefon kablolarının yaklaşık 2 ay önce çalındığı iddia edildi. Köy muhtarları yaptıkları başvurulara rağmen sorunun çözülemediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Sandıklı İlçesi'ne bağlı Çevrepınar ve Nasuhoğlu köylerine giden telefon kabloları, Ağustos ayında iddiaya göre kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Çevrepınar Köyü Muhtarı Selim Yüksel, bazı vatandaşların ilgili yerlere başvuruda bulunduğunu belirterek, kabloların tamir edilmediğini ve sorunun çözülemediğini söyledi.

Telefon ve internet kesildikten sonra yaptıkları incelemede kabloların kesilerek çalındığını tespit ettiklerini ifade eden Muhtar Yüksel, "Jandarmaya haber verdik, tutanak tutuldu. Kaymakamlığın da haberi var. En son vali beyin Sandıklı ziyaretinde muhtarlarla düzenlediği toplantıda konuyu dile getirdik. Valilik durumun ilgili birimlere bildirildiğini söyledi" dedi.

Hatlar kesildikten sonra 2 aylık sürede faturalarını ödemeye devam ettiklerini kaydeden Muhtar Yüksel, "Yaşlı vatandaşlarımız çocuklarıyla ev telefonlarıyla görüşüyordu. Şimdi görüşemiyor. Cep telefonuyla yetkilileri aradığımda bana fiber kablo çekeceklerini söylediler" dedi.

Nasuhoğlu Köy Muhtarı Yusuf Seyman ise 2 yıldır 2 köy arasındaki kabloların çalındığını ileri sürerek, "Bu nedenle de haberleşme kaynağımız kesiliyor. 2 aya yakındır telefon görüşmesi yapamıyoruz. Üstelik fatura ödemeye de devam ediyoruz. Konuyu gerekli yerlere bildirdik ama yine de sorunumuz bir türlü çözümlenmiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kablolar Kesildi Köylü Telefonsuz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement