Kablosuz Şarjda Dev Adım! - Son Dakika
Teknoloji

Kablosuz Şarjda Dev Adım!

Farklı firmaların kullandığı farklı kablosuz şarj teknolojileri, bu adımla yeni bir döneme giriyor!

08.01.2015 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kablosuz şarj konusunda farklı firmaların farklı uygulamaları bulunuyor. Ancak şimdi firmalar bir araya gelip, ortak bir standart oluşturmak için anlaşmaya vardılar. Buna göre, Microsoft, Qualcomm, Broadcom, Samsung, AT&T, Duracell ve hatta Starbucks, ortak bir kablosuz şarj standardı kullanacaklar.

Bu firmalar daha önce Alliance for Wireless Power (A4WP)) ve Power Matters Alliance (PMA) isimli iki ayrı grupta toplanmışlardı. Şimdi bu iki grup aynı çatı altında birleşecekler.

Bu arada kurulacak yeni konsorsiyumda, Microsoft'un Lumia telefonlarında da kullandığı kablosuz şarj teknolojilerini üreten Qi'nin yer almayacağı anlaşılıyor. Birleşeceklerini açıklayan iki konsorsiyum ise, farklı üreticilerin geliştireceği ve rekabete olanak veren ürünlerin ortaya çıkacağını vurguluyorlar.

Bu birleşme aynı zamanda, yakın gelecekte, kablosuz şarj edilebilen ürünlerin sayısında artış olacağının işareti olarak kabul edilebilir. Kafa karıştıran detay ise, günümüzün yaygın standardı Qi'nin bu ortaklıkta yer almıyor olması...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Kablosuz Şarjda Dev Adım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement