Kadına Şiddete Makyajlı Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddete Makyajlı Protesto

Kadına Şiddete Makyajlı Protesto

Antalya'da bir kadın kuaförü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Kadına Şiddete Hayır' etkinliği düzenledi.3 kadına uygulanan özel makyajla, kadına şiddete dikkat çekildi.

07.03.2013 13:02

Antalya'da bir kadın kuaförü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Kadına Şiddete Hayır' etkinliği düzenledi. 3 kadına uygulanan özel makyajla, kadına şiddete dikkat çekildi.

Kuaför işletmesinin 3 erkek ortağı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadınlara yönelik şiddeti protesto etti. Makyöz Esra Uslu tarafından 3 kadına, özel teknikle makyaj yapıldı. Yüzleri ve gözleri şiddet görmüş gibi makyajla morartılan üç kadın, aynada kendilerini gördüklerinde, şiddet gören kadınların yaşadığı travmayı hissettiklerini belirtti. Şiddet makyajının bile bir kadını olumsuz etkileyebildiğini belirten makyöz Esra Uslu, "Bir kadın olarak makyajı yaparken kötü oldum. Arkadaşlarım kendilerini aynada görünce etkilendi. Görünümü bile bizleri etkilerken, şiddet mağduru kadınların psikolojilerini düşünemiyoruz" dedi.

Yıllardır kadınların saçları ve makyajları da dahil güzellikleri için hizmet verdiklerini dile getiren kuaförün ortakları Mehmet Kaya, Erhan Tunç, Yılmaz Baykara ise kadın kuaförü olmanın yanı sıra, iyi birer sırdaş olduklarını belirterek, ortak açıklamalarında şöyle dedi:

"Müşterilerimizin yüzde 80'i kadın. Onların sadece saçlarını şekillendirmiyor, kendi özel dünyalarında yaşadıkları yaşama savaşına da şahitlik yapıyoruz. Kimi zaman önceki gece yaşadıkları kavga nedeniyle yüzlerinde meydana gelen izleri de makyajla kamufle etmeye çalışıyoruz. Bu durum karşısında üzülüyoruz. Bu nedenle bu etkinlikle kadınların yanında olduğumuzu ortaya koymak istedik." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadına Şiddete Makyajlı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement