Kadınların, Cemiyetteki Gerçek Değerleri - Son Dakika
Güncel

Kadınların, Cemiyetteki Gerçek Değerleri

Türkiye Gazetesi yazarlarından İlahiyatçı yazar Prof.Dr. Rmazan Ayvallı, bu günkü yazısında "Kadınlarımız gerçek hayatta hak ettikleri değeri bulabiliyorlar mı" konusunu işledi.

10.06.2018 15:55

Türkiye Gazetesi yazarlarından İlahiyatçı yazar Prof.Dr. Rmazan Ayvallı, bu günkü yazısında "Kadınlarımız gerçek hayatta hak ettikleri değeri bulabiliyorlar mı" konusunu işledi.

Ramazan Ayvallı yazısında konuyla alakalı aşağıdaki hususları şöyle açıkladı:

"Ailenin ve toplumun vazgeçilmez unsuru olan kadınlarımız, gerçek hayatta hak ettikleri değeri bulabiliyorlar mı? Burada önce bir vakıayı ifade edelim: Her kadın, bir erkeğin ya annesidir, ya hanımıdır veya kızıdır, yahut da kız kardeşidir.

Allahü teala, Kur'an-ı kerimde (mealen) şöyle buyurmaktadır:

'"Ey insanlar! Sizi, bir tek canlıdan yaratan, ondan, yine zevcesini vücüda getiren ve ikisinden de birçok erkekler ve kadınlar türeten Rabbiniz'den çekinin."' (En-Nisa süresi, 1)

Yine Allahü teala, Kur'an-ı kerimde (mealen):

'"Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık (Yani Hazret-i Adem ile Hazret-i Havva'nın çocukları ve torunları olmak üzere vücüda getirdik). ve sizleri milletlere ve kabilelere ayırdık (yani, bir ana ve babaya mensup olan büyük tabakalara ve onun içinde çeşitli taifelere ayrılmış bir halde teşkilata kavuşturduk) ki, birbirinizi tanıyasınız, aranızdaki yakınlığı anlamış olasınız!.."' (Hucurat süresi, 13) buyurmuştur.

İslamiyet'ten önce kadının hiç değeri yoktu. Araplar, kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Kabe etrafında bile kadınlar çıplak dolaşırlardı. Müslümanlık gelince, bu kötü adetler son bulmuştur.

Bugüne kadar, dünyanın birçok yerinde kadınlar horlanmıştır. Mesela Rusya'da bir zamanlar kadınlara zulmedildi. Zorla Kolhozlara sokuldular. Erkekler gibi, en ağır işlerde, erkek şeflerin baskısı altında, insafsızca boğaz tokluğuna, hayvanlar gibi, en ağır işlerde zorla çalıştırıldılar. Fakat zulüm payidar olmadı; bilinen akıbete uğradı.

Hür dünya dedikleri Hıristiyan ülkelerde ve İslam ülkeleri denilen Arap ülkelerinde, "Hayat müşterektir" denilerek, kadınlar da, fabrikalarda, tarlalarda, ticarette, erkekler gibi çalışıyorlar. Çoğunun evlendiklerine pişman oldukları, mahkemelerin boşanma davaları ile dolu olduğu, günlük gazetelerde sık sık görülmektedir.

Kadınlar, İslam dininin kendilerine verdiği kıymeti, rahatı, huzuru, hürriyeti ve boşanma hakkına malik olduklarını bilmiş olsalar, bütün dünya kadınları, hemen Müslüman olurlardı.

Aile, ne kadar sağlam olursa, toplum o derece güçlü temeller üzerine kurulmuş olur. Şu bir gerçektir ki, bir milleti yıkmak isteyen iç ve dış düşmanlar da, ilk tahribatlarına aileden başlarlar.

Bir ana olan, çocuklarımızın mürebbiyesi olan, başlarımızın tacı, evlerimizin orta direği olan kadınlarımıza, kötü muameleler reva görülmemeli, onlara layık oldukları değer verilmelidir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınların, Cemiyetteki Gerçek Değerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement