Kahramanmaraş Andırın'daki Göçerler Güvenli Bölgeye Alındı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş Andırın'daki Göçerler Güvenli Bölgeye Alındı

Andırın'daki göçerler güvenli bölgeye alındıKAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesinde yol kenarına kurdukları çadırlarda yaşayan konar göçerler, zabıtalar tarafından güvenli olarak görülen başka bir noktaya taşındı.

29.07.2017 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Andırın'daki göçerler güvenli bölgeye alındı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesinde yol kenarına kurdukları çadırlarda yaşayan konar göçerler, zabıtalar tarafından güvenli olarak görülen başka bir noktaya taşındı. Göçerlerin taşınmamak istememesi nedeniyle zaman zaman zabıtalarla arbede yaşandı.

Düğünlerde davul çalarak geçimlerini sağlayan konar göçerler, zabıtalar tarafından yaşadıkları Göksun-Andırın karayolu kenarından 100 metre ileriye taşınmak istendi. Çadırlarda yaşayanlar buna karşı çıkması üzerine arbede yaşandı. Göçerler uzun süre çadırlarının kaldırtmamak için zabıtalara direndi. Zabıtalar, tüm direnmelere rağmen çadırları sökerek başka yere taşıdı.

Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, çadırların kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Göçer olarak tabir ettiğimiz bu insanlar, her yıl ilçemize gelmektedir, ancak karayolu kenarlarına gelişigüzel kurdukları çadırlar hem karayolu güvenliğini hem de yayaları olumsuz yönde etkilemektedir, bizlerde İlçe Kaymakamlığı, Belediye ve Meclis Üyelerimizin almış olduğu karar doğrultusunda başka bir bölgeye bu insanların taşınmasını, ve daha güzel, düzenli bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini amaçlıyoruz, ancak görüyoruz ki buradan gitmek istemiyorlar, ilçe halkından da bu insanların çadırlarının başka bölgeye kurulması konusunda sürekli şikayet alıyoruz, çadırlar için yer temininde bulunduk ve oraya taşıyacağız."

Kahramanmaraş Andırın\'daki Göçerler Güvenli Bölgeye Alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş Andırın'daki Göçerler Güvenli Bölgeye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement