Kalemlerin Tarih, Moda Ve Hollywood'daki Büyük Etkisi - Son Dakika
Güncel

Kalemlerin Tarih, Moda Ve Hollywood'daki Büyük Etkisi

Faber-Castell, 30 Mart Dünya Kalem Günü'nü, tarih kitaplarına konu olmuş, moda ve Hollywood dünyasında iz bırakmış, dünyanın dört bir yanından etkileyici hikayelerini hatırlatarak kutluyor.

26.03.2018 13:57  Güncelleme: 13:58

Ne de olsa "kalem", yüzyıllardır devam eden kariyeri boyunca, sadece tüm dünyada masalardaki en önemli nesnelerden biri haline gelmekle kalmadı, aynı zamanda başka alanlarda da büyük etkilere neden olmuş bir araç… Tarih boyunca hikayelere konu olurken, moda dünyası için de çok önemli bir ilham kaynağı haline geldi,yasal bir kayıt tutucu olarak akıllara kazındı.

MODA DÜNYASINDA STİL SAHİBİ YÜRÜYÜŞ: KALEM ETEK

Kadınsı siluetin güzelliğini yansıtan ve aynı zamanda giyenlere dinamik bir görünüm kazandıran "Kalem Etek" trendi Fransız tasarımcı Christian Dior sayesinde, II. Dünya Savaşı sonrası büyük bir üne kavuştu ve öncü bir efsaneye dönüştü. İdeal olarak adlandırılan bu tasarım, kusursuz bir Faber-Castell kurşun kalemden ilham alan, bel ile ayak bileği boyu aynı ölçüme sahip olan bir etekti. Christian Dior, çekici ancak çok pratik olmayan bu tasarımı, hareket kolaylığı sağlamak için büyük ölçüde kısaltıp bir pens ekleyerek günümüzün vazgeçilmez stil parçası kalem eteğe dönüştürdü.

İNGİLİZ TARİHİNİN EN BÜYÜK SANAT ESERİ: BİR ÇİFT KALEM

Telif hakkı anlaşmazlığını kaybettiğinden dolayı kızgın olan Londra grafiti sanatçısı Cartrain, 2009'da Tate Modern galerisindeki Damien Hirts'e ait olan " Eczane " odasından bir paket kalem çaldı. Henüz 17 yaşındaki sanatçı Cartrain, çaldığı bu nadir bir hazine sayılan antika "1990 Moğol 482 tarihli Faber-Castell" serisine karşılık Damien Hirts'ten mini bir sergi açma talebinde bulundu. Hirts bunu kabul etmedi ve Cartrain'e 500 bin İngiliz Sterlini değerinde bir dava açtı. Küçük bir intikam hareketi olarak başlayan bu eylem, büyük bir yasal savaşla sona erdi.

EN "YÜCE" KALEM

İtalyan astronot Paolo Nespoli, Dünyadan 400 kilometre uzaklıkta çok özel üç uzay görevinin ilkini Faber-Castell "Twice" modeli eşliğinde başlattı. Nespoli, Uluslararası Uzay İstasyonu inşasında çalışmak üzere 2007 yılında Discovery Uzay Mekiği ile uzaya gitti. Seyahati boyunca Nespoli, uzayda çalışmak, sürekli not almayı gerektirdiği için astronotlar için özel olarak tasarlanmış, sıfır yerçekiminde ve her pozisyonda bile yazabilen özelliğe sahip Faber-Castell kalemi kullandı.

ZEKİ BİR İŞ MODELİ

New York şehrinin kuzeyindeki Hudson Nehri Vadisi'nde yaşayan karikatürist David Rees, "Kalem nasıl keskinleştirilir?" başlığıyla kült bir kitap yazdı ve fenomen oldu. 45 yaşındaki Rees, 200'den fazla sayfadan oluşan bu kitapta, zanaatkârın kalem bileme ustalığı üzerine uygulamalı ve teorik bir inceleme paylaşıyor. Kitapta ayrıca

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kalemlerin Tarih, Moda Ve Hollywood'daki Büyük Etkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement