Kalkan'ın İtalyan Konukları - Son Dakika
Yerel

Kalkan'ın İtalyan Konukları

Dünyaca Ünlü İtalyan Markası Dino Beffetti Akerdeon Fabrikalarının Sahibi Genuin Beffetti ve Antenolla Beffetti Kaş'a Bağlı Kalkan Belediyesi'nin Konuğu Olarak Beldeye Geldi.

03.03.2011 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü İtalyan markası Dino Beffetti akerdeon fabrikalarının sahibi Genuin Beffetti ve Antenolla Beffetti Kaş'a bağlı Kalkan Belediyesi'nin konuğu olarak beldeye geldi.

Üç günlüğüne Kalkan'a gelen Baffetti Ailesini, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ve Emekli NATO görevlisi Sadık Öğretir Dalaman Havaalanı'nda karşıladı. Kalkan, Kaş, Patara ve Santhos Antik kentlerini gezen konuklar için bir gece düzenlendi.

Gecede Emekli NATO görevlisi Sadık Öğretir'in altı aydan beri çalıştırdığı akerdeon korosu, çok sesli bir müzik konseri verdi. Konserde beş akerdeon eşliğinde Türkçe ve İtalyanca şarkıların Türkçe uyarlamasından parçalar söylendi.

Konser sonrası bir konuşma yapan Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt,

"Dünyada ünlü bir akerdeon markasını üreten İtalyan konuğumuza, onun ürettiği akerdeonları çalan Türk öğrencilerimizin konserini izlemek Kalkan ve Türkiyemiz için onurdur. Bize bu onuru yaşatan bu öğrencileri yetiştiren Sadık Öğretir'e ve Kalkanlı çocuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konseri Baffetti Ailesi, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kalkan Belediye Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, öğretmenler, öğrenci velileri ve Kalkanlılar izledi. Baffettiler, Kalkanlı öğrenciler için İtalya'dan iki akerdeon getirdi.

Gördükleri ilgi karşısında çok mutlu olan İtalyan konuklar, bu yaz dostları ile Kalkan'a tatile geleceklerini belirttiler.

Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt başkanlığındaki Kalkan heyeti, geçen yıl İtalya'da bulunun kardeş şehri Cupramotana'yı ziyaret etmiş, ziyaret sırasında Dino Baffetti akerdeon fabrikası da gezilmişti. Bu gezi sırasında Kalkan heyeti gördüğü ilgi üzerine Baffetti Ailesini, Kalkan'a davet etmişti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkan'ın İtalyan Konukları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement