Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı sonrasında açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme kazanımlarımızın hayata geçirilmesi konusunda adım atmamakta, daha önceki KPDK toplantılarında gündeme getirdiğimiz taleplerimiz konusunda...

29.11.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı sonrasında açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme kazanımlarımızın hayata geçirilmesi konusunda adım atmamakta, daha önceki KPDK toplantılarında gündeme getirdiğimiz taleplerimiz konusunda da sağır numarası yapmaktadır. Bundan sonra kamu görevlilerimizden aldığımız gücü, eylemlerle alanlarda yansıtacağız. Kamu görevlilerimizin hakkını kimseye bırakmayız" dedi.

2016 yılının son KPDK toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapıldı. Genel yetkili sendika olarak KPDK'ya katılan Büro Memur-Sen; Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini toplantıya taşıdı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hazırladıkları raporu Kamu İşveren Heyetiyle paylaşarak kamu görevlilerinin taleplerinin karşılanmasını istedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Heyeti'nin toplantıdaki tutumunu eleştirerek "4'üncü dönem toplu sözleşmeye 8 aylık bir süre kalmasına rağmen 3'üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinde imza altına alınan kazanımlardan uygulamaya konulmayanlar var. 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi için çalışma yapılmasını imza altına aldık ancak bu konu da hala bir adım atılmıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğündeki kamu görevlilerine havacılık tazminatı ödenmesi, sivil memurların hukuki durumuyla ilgili çalışma yapılması hakkında somut bir çalışma ortaya konulmuyor. İki dönemdir toplu sözleşmede imza altına alınmasına rağmen servis hizmetinin uygulamaya konulmadığı kurumlar var. Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme kazanımlarımızın hayata geçirilmesi konusunda adım atmamakta, daha önceki KPDK toplantılarında gündeme getirdiğimiz taleplerimiz konusunda da sağır numarası yapmaktadır. Bu iş böyle gitmez" dedi.

Sendikalar olarak görevlilerine kazanım üretmekle yükümlü olduklarını, devletin de kazanımları anayasal olarak uygulamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Yazgan, "Kazanımlarımız uygulamaya konulması noktasında muhatap Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Bakanlık, ilgili kurumları uyarmalı, toplu sözleşme kazanımları uygulamaya konulmalıdır. Aksi takdirde kamu görevlilerimizden aldığımız gücü, basın açıklamalarıyla, eylemlerle alanlarda yansıtacağız. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan, alın teri döken kamu görevlilerimizin hakkını kimseye bırakmayız" diye konuştu.

(BA-MK-Y) - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement