Kanada Kuruluşunun 150. Yılını Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Kanada Kuruluşunun 150. Yılını Kutluyor

- Kanada kuruşunun 150. Yılını kutluyorOTTAWA - Kanada'nın kuruluşunun 150.yılı, ülke genelinde düzenlenen havai fişek gösterilerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle kutlandı.

02.07.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kanada kuruşunun 150. Yılını kutluyor

OTTAWA - Kanada'nın kuruluşunun 150.yılı, ülke genelinde düzenlenen havai fişek gösterilerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kanada, kuruluşunun 150.yılını kutluyor. Milyonlarca kişi çeşitli kasaba, köy ve şehirlerde düzenlediği etkinliklerle ülkelerinin kuruluşunu kutladı. Ancak, en büyük kalabalık başkent Ottawa'da bulunan Parlamento binası önünde toplandı. Kutlamalar kapsamında Kanadalı şarkıcılar konser verirken, binlerce vatandaş muhteşem havai fişek gösterisiyle eğlendi. Dünyanın en ünlü gösteri topluluğu Cirque du Soleil, gösterileriyle Kanadalılara unutulmaz anlar yaşatırken, başkentteki etkinlikle İrlandalı U2 grubu da konser verdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada'nın kuruluşunun 150. yılına ilişkin yaptığı açıklamada "Nereden geldiğiniz, hangi dine mensup olduğunuz ve kimi sevdiğiniz önemli değil. Kanada'ya hoş geldiniz" ifadelerini kullandı. Kanadalı Başbakan sosyal medyadan ise hem İngilizce hem de Fransızca kutlama mesajı yayınladı. "Bu geçmişimizi yansıtacak, bugün neşelenmek ve kendimizi geleceğe götürmek gibi iyi bir neden" diyen Trudeau, toplum olarak geçmiş hataların kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Kanada Kuruluşunun 150. Yılını Kutluyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanada Kuruluşunun 150. Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement