Kara Havacılık Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Kara Havacılık Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.

02.01.2018 19:27

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumlarındaki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada olay tarihinde teğmen olarak görev yapan Yasin Köroğlu, darbe girişiminin yaşandığı gün bölük komutanın tüm kursiyer teğmenleri toplayıp, tabur komutanın içtimaya geleceğini, herkesin hazır olmasını emrettiğini iddia etti.

Köroğlu, saat 21.45'te tabur komutanının gazinoya gelerek teğmenleri görevlendirdiğini ve kendisine hitaben "Binanın etrafını dolaş, birlik dışından birileri varsa bana haber ver" dediğini ifade etti.

Sabah saatlerine kadar verilen emir çerçevesinde davrandığını iddia eden Yasin Köroğlu, taburda herhangi bir olumsuzluk görmediğini, bunu da tabur komutanına ilettiğini, daha sonra da gazinoda beklediğini ileri sürdü.

Cep telefonundan internete girdiğinde Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığını ve Genelkurmay Başkanlığına saldırı olduğunu öğrendiğini belirten Köroğlu, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Helikopterler bizlere anlatılanlara aykırı bir şekilde iniş ve kalkış yapıyorlardı. Sürekli çatışma sesleri duyuyordum. Saat 05.30 civarında Kerimcan teğmenle otururken, Cihangir ve Fatma teğmen arkadaşlarımızı gördük. Bize polislerin birlik içerisine girdiğini, komutanlarımızla çatıştıklarını söylediler. Biz de saat 06.00 gibi nizamiyeden ayrıldık."

Sanık eski astsubay Yunus Aydoğan da Kara Havacılık Komutanlığı Meydan Harekat Taburunda Hava Trafik Kontrol Astsubayı olarak görev yaptığını, olay günü de kule nöbetçisi olduğunu söyledi.

Kulede bulunduğu sırada dahili hattan Fatih Karagöz'ün aradığını, kendisine, "Havada hiç hava aracı kalmasın. Temelli'deki bütün uçaklar insin." dediğini aktaran Aydoğan, daha sonra ilgili yerlere bu emri bildirdiğini ifade etti.

İlerleyen saatlerde kışladan helikopterlerin havalandığını gördüğünü, terör haberlerini izledikten sonra da psikolojisinin bozulduğunu öne süren Yunus Aydoğan, şunları anlattı:

"Hava almak için sürekli dışarı çıkıyordum. Bir ara kuleye okul komutanı Ünsal Coşkun'un girdiğini gördüm. Ben balkonda olmama rağmen kuledeki telsiz konuşmalarını duyuyordum. 'Aslan 01' kodunu kullanan birisi kule dışından uçuşu yönetiyor, helikopterlere talimatlar veriyordu. Telsizi yönlendiren kişi, 'Akıncı'ya gidin, MİT'e gidin, Harp Okuluna gidecekler hazır mı? Genelkurmayın etrafına ateş edin. Polislere ateş edin' diye talimatlar veriliyordu."

Aydoğan, FETÖ üyesi olmadığını ve 17 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanık eski teğmen Volkan Cesur ve eski astsubay Ümit Alpar da iddianamede geçen tüm iddiaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kara Havacılık Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement