Karaman Sarıvelilerde, Çok Sayıda Köpek ve Kedi Zehirlendiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Karaman Sarıvelilerde, Çok Sayıda Köpek ve Kedi Zehirlendiği İddiası

Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'nde son iki gündür kent merkezinin farklı noktalarındaki çöp konteynerının yanında çok sayı da kedi ve köpek telef olmuş halde bulundu.

13.12.2017 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'nde son iki gündür kent merkezinin farklı noktalarındaki çöp konteynerının yanında çok sayı da kedi ve köpek telef olmuş halde bulundu. Kedi ve köpeklerin çöp konteynerlerine atılan zehir sürülmüş yada enjekte edilmiş balıkları yemeleri sonucu öldüğü üzerinde duruluyor. Sarıveliler ilçesinde son iki günde, kentin farklı noktalarındaki çöp konteynerlerinin yanında ve yakınında çoğunluğu kedi olmak üzere çok sayıda kedi ve köpek telef olmuş halde bulundu. Sarıveliler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, telef olan kedi ve köpek sayısının 50'nin üzerinde olduğunu belirterek, Veteriner hekim arkadaşımız incelemede bulundu. İlk belirlemelere göre, kedi ve köpeklerin çöp konteynerlarına atılan zehirli balıkları yemeleri sonucu öldüğü saptandı. Zehir yada kimyasal maddenin balıkların üstüne sürülmüş veya enjekte edilmiş olabileceği üzerinde duruyoruz. Şu ana kadar, 50 ila 100 kedi ve köpeğin öldüğünü belirledik. dedi.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur da, Kedi ve köpeklerin ölü bulunduğunu dün akşam öğrendik. Arkadaşlarımızın yaptığı incelemede 4 kedi ile 1 köpek ölmüş. Sayının çok olduğunu söylüyorlar ama bu doğru değil. Hatta belediyeye iftira atıyorlar. Belediye zehirledi diyorlar. Bu tamamen asılsız. Bizim bu olaydan haberimiz bile yok. dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve soruşturma kapsamında ilçedeki tüm güvenlik kamera kayıtlarının inceleme altına alındığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman Sarıvelilerde, Çok Sayıda Köpek ve Kedi Zehirlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement