Karne Sevinci Yaşayan Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım - Son Dakika
Yerel

Karne Sevinci Yaşayan Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım

Yozgat’ta karne sevinci yaşayan öğrenciler, Suriyeli sığınmacı çocukların da sevinç yaşaması için elbise, ayakkabı ve oyuncaklarını gönderdi.

24.01.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta karne sevinci yaşayan öğrenciler, Suriyeli sığınmacı çocukların da sevinç yaşaması için elbise, ayakkabı ve oyuncaklarını gönderdi.

Yozgat Adnan Tur Özel Öğrenci Servisi, taşıdığı öğrencilerle birlikte Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyası başlattı. Yarıyıl tatiline bir hafta kala başlatılan kampanyaya yoğun ilgi gösteren öğrenciler ve veliler, evlerindeki yeni ve kullanılabilir durumdaki giysi, ayakkabı, battaniye ve oyuncakları Suriyeli çocuklara gönderdi. Yarıyıl tatilinin başladığı gün topladıkları yardımları bir dernek aracılığıyla Suriyeli sığınmacılara gönderen öğrenciler, bugün karne sevinci yaşadıklarını ifade ederek aynı sevinci Suriyeli çocukların da yaşamasını istediklerini söyledi.

Beyza Bilgin isimli öğrenci, Suriyeli çocuklara yardım ettiklerini belirterek, "Biz bugün karne aldık. Biz sevindik, Suriyeli arkadaşlarımızın da sevinmesi için onlara yardım ettik" dedi.

İkra Sena Özcelik isimli öğrenci de öğrenciler arasında yaptıkları iş birliği ile Suriyeli arkadaşlarına yardım yaptıklarını ifade ederek, "Arkadaşlarımızla biz şu an karne aldık, biz seviniyoruz. Belki onlar orada aç, susuzlar. Onlara yardım etmek için, servisteki arkadaşlarımızdan gelen kıyafet, oyuncak, giysi ve benzeri şeyleri arabaya yükledik onları bir depoya gönderiyoruz. Oradan da Suriyeli arkadaşlarımıza gidecek. Bunu Adnan Tur Servisi öğrencileri ile birlikte hepimiz iş birliği ile gönderiyoruz. Mutlaka her öğrenci bir şeyler getirmiştir. Bence daha da çok şeylerin getirilmesi gerekir. Bazı arkadaşlarımız oyuncaklarını getirmiş. Biz bugün karnemizi, takdir ve teşekkür belgelerimizi aldık sevindik. Onlar da bu oyuncaklarla sevinir diye umuyorum" diye konuştu.

Nazlı Kızılırmak da Adnan Tur Öğrenci Servisi öğrencileri olarak, "Suriyeli arkadaşlarımıza giysi oyuncak gönderiyoruz. Onlar şu an mutsuz olabilirler, üşüyor olabilirler. Bizim sayemizde giysileri olabilir. Onun için yardım yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım onlar da bizim gibi mutlu olurlar" ifadelerini kullandı.

Adnan Tur Özel Öğrenci Servisi İşletmecisi Adnan Ertuğrul da öğrencilerle birlikte Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz ve velilerimiz kampanyamıza büyük destek verdi. Bir hafta gibi bir sürede malzeme geldi. Öğrencilerimiz kullanılabilir giysiler, ayakkabı, bot, battaniye, oyuncak gibi çeşitli malzemeler getirdi. Biz buna sadece öncülük ettik. Kampanyaya destek veren öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu malzemeleri ilimizde bulunan bir derneğe teslim edeceğiz. Onlar da Suriyeli sığınmacılara gönderecek" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karne Sevinci Yaşayan Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement