Kazakistan'da Eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı 18 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Kazakistan'da Eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı 18 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kazakistan\'da Eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı 18 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kazakistan'da devlete ihanet suçundan tutuklanan eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kerim Masimov 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Masimovun mal varlığına el konulması ve kamu hizmetinde ömür boyu yoksun bırakılması da hükmedildi. Eski yardımcılarına da hapis cezaları verildi. Kazakistan'da geçtiğimiz yıl akaryakıt fiyatlarına karşı başlayan protestolarda 200'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

24.04.2023 19:16

Kazakistan'da geçtiğimiz yıl ocak ayında devlete ihanet suçundan tutuklanan eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kerim Masimov 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kazakistan'da geçtiğimiz sene kasım ayından bu yana devlete ihanet suçundan yargılanan Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kerim Masimov hakkında karar açıklandı. Astana Bölgelerarası İhtisas Mahkemesinden yapılan yazılı açıklamada, Masimov'un 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı aktarılarak, Masimov'un mal varlığına el konulması ve kamu hizmetinde ömür boyu yoksun bırakılmasına hükmedildiği kaydedildi.

Açıklamada, eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkan yardımcıları Anuar Sadıkulov'a 16 yıl, Daulet Yergojin'e 15 yıl ve Marat Osipov'a 3 yıl hapis cezaları verildiği ifade edildi.

Kazakistan'da geçtiğimiz sene akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasıyla başlayan protestoların şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından başlatılan operasyonlarda Masimov ve 3 yardımcısı gözaltına alınmıştı. Masimov, darbe girişiminde bulunmak, vatana ihanet ve görevi kötüye kullanmakla suçlanmıştı.

Gösterilerde 200'den fazla kişi hayatını kaybetmişti

Kazakistan'da 2 Ocak'ta Mangistau bölgesindeki Zhanaozen ve Aktau'da akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasına karşı halk sokaklara dökülmüş, protestolar iki gün sonra Almatı ve ülke genelindeki diğer şehirlere yayılarak şiddetini arttırmıştı. Güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 200'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. - ASTANA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kazakistan'da Eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı 18 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement