Kazan 1915 Çanakkale Ruhu Gezici Savaş Müzesi'nde - Son Dakika
Güncel

Kazan 1915 Çanakkale Ruhu Gezici Savaş Müzesi'nde

Kazan 1915 Çanakkale Ruhu Gezici Savaş Müzesi\'nde

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından oluşturulan '1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi' Ankara'nın Kazan İlçesi Milli Egemenlik Parkı'nda ziyarete açıldı.

12.11.2014 19:29

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından oluşturulan '1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi' Ankara'nın Kazan İlçesi Milli Egemenlik Parkı'nda ziyarete açıldı. 3 Gün boyunca açık kalacak serginin ilk günü ziyaretçileri arasında AK Parti'nin yerel seçim şarkısı olarak kullandığı 'Dombra"nın bestecisi Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov yer aldı.

Arslanbek Sultanbekov'un yanı sıra gezici müzeyi ziyaret edenler arasında Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, okullardan gruplar halinde gelen öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Çanakkale'ye gitmediğini belirten Arslanbek Sultanbekov'a müzeyi gezdiren Belediye Başkanı Lokman Ertürk, müze ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Müzenin hatıra defterini de imzalayan Arslanbek Sultanbekov, "Ya Alla Aynadan keşken şehitler rahmetli olsun, yatkan yeri ehetli bolsın" yazdı.

Karşılaştığı manzara karşısında çok duygulandığını, Türklerin gösterdiği kahramanlıkları müzede en açık şekilde sergilendiğini belirten Arslanbek Sultanbekov, seçim döneminde kendi bestesinin kullanan Ak Parti'nin tekrar istemesi halinde bir beste daha yapabileceğini belirtti. Müze ziyaretinin ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Arslanbek Sultanbekov, gelen yoğun talep üzerine 'Dombra' şarkısını iki defa üst üste canlı söyledi. Arslanbek Sultanbekov'a Belediye Başkanı Lokman Ertürk de eşlik etti. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandalar ise cep telefonlarını çıkartıp kayıt altına aldı. Mini konserin ardından Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Arslanbek Sultanbekov'a bakır işlemeli kahve fincanı hediye etti.

Müzeyi gezen Şevkat Anaokulu öğrencileri ise şehitler adına hep bir ağızdan kelime-i şehadet getirin onların ruhuna Fatiha okudu. Çanakkale'de yaşananları anlamak ve şehitleri unutturmamak için Türkiye'yi karış karış gezen gezici otobüs müzesinde Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşyalar ve belgeler, top mermileri, askerlere ait elbiseler, kılıçlar, özel eşyalar ilaç malzemeleri, Çanakkale'yi anlatan haritalar ve krokiler bulunuyor.

Kazan Kaymakam Murat Duru yaptığı açıklamada, "Çanakkale, Türk tarihinde çok önemli bir teşkil ediyor. Çanakkale zaferiyle Türk Milleti vatanını, bayrağını, yurdunu, şerefini asla kimseye teslim etmeyeceğini ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi'yle tüm Dünya'ya 'Türk Milleti ebediyete kadar var olacaktır' mesajını vermiştir" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise konuşmasında, "Çanakkale'ye özellikle öğrencilerimizi bir çok defa gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz. Yine de gidemeyenler için bu müze çok güzel bir fırsat. Halkımızda müzeye büyük ilgi gösteriyor. Bu müzeler sayesinde atalarımızın gösterdiği kahramanlıklar ve şehitlerimizin anıları canlı tutuluyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan 1915 Çanakkale Ruhu Gezici Savaş Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement