Kazım Koyuncu Ölümünün 9. Yılında Anılıyor - Son Dakika
Magazin

Kazım Koyuncu Ölümünün 9. Yılında Anılıyor

Genç yaşta ölen Kazım Koyuncu, ölümünün 9. Yılında düzenlenen çeşitli etkinlikle anılıyor.

25.06.2014 10:08  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sekiz yıl önce bugün, şarkıcı Kazım Koyuncu, kanser tedavisi gördüğü hastanede 33 yaşında yaşam savaşını kaybederek hayata gözlerini yumdu.

GELENEKSEL KARADENİZ MÜZİĞİ İLE ROCK'N ROLL'U SENTEZLEMİŞTİ

Kazım Koyuncu, ölümünün 9′uncu yılında sevenleri tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikle anılıyor. Geleneksel Karadeniz müziği ile Rock'n Roll müziğini sentezleyerek kendi tarzını yaratan Koyuncu, 2005 yılında hayata veda etmişti.

DİZİLERE YAZDIĞI MÜZİKLERLE ADINI DUYURMUŞTU

7 Kasım 1971′de Artvin'de doğan şarkıcı Koyuncu, yıllardır müziğin içinde olmasına karşın 2000′li yıllarda Gülbeyaz, Sultan Makamı gibi televizyon dizilerine yazdığı müziklerle ünlenmişti.

KAZIM KOYUNCU KİMDİR?

Kazım Koyuncu, Artvin'in Hopa ilçesinde, 7 Kasım 1971 tarihinde doğdu. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı. Çocukluğu, "üstadım" dediği "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçti. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı, bilahare ayrıldı. 20 yaşında iken 1992'de Ali Elver'le "Dinmeyen" adlı özgün müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik yapmaya başladı. Kazım Koyuncu, akciğer kanseri nedeniyle 25 Haziran 2005 'de 33 yaşında hayatını kaybetti.

KAZIM KOYUNCU'NUN YAŞAM ÖYKÜSÜ

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy (Pançol)'de, 7 Kasım 1971 tarihinde doğmuşsa da nüfusa geç kaydedildiğinden dolayı resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972'dir. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başlamış, çocukluğu, "üstadım" dediği, "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçmiştir. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başlamışsa da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden siyasi nedenlerle ayrılmıştır. 1992 yılında profesyonel müzik hayatına atılmıştır. 2004'ün sonlarında sanatçıya akciğer kanseri teşhisi konulmuş ve kanser tedavisi görmeye başlamıştır. 25 Haziran 2005'de, 33 yaşında, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. "Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim. Ve gerçekten doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem" diyordu bir röportajında Kazım Koyuncu.

Kazım Koyuncu Ölümünün 9. Yılında Anılıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Kazım Koyuncu Ölümünün 9. Yılında Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • FATİH KARAHASAN: MEKANIN CENNET, RUHUN ŞAD OLSUN KAZIM KOYUNCU ŞAİR CEKETLİ ÇOCUK 0 0 Yanıtla

Advertisement