Kekeç: Türkiye Konu Kaynıyor - Son Dakika
Güncel

Kekeç: Türkiye Konu Kaynıyor

Kekeç: Türkiye Konu Kaynıyor

Gazeteci – yazar Ahmet Kekeç, Esenler Buluşmaları programında Esenlerlilerle bir araya geldi.

26.02.2013 12:46

Esenler Buluşmaları programında Esenlerlilerle bir araya gelen gazeteci – yazar Ahmet Kekeç, Türkiye'de yazacak çok konu olduğunu belirterek "Türkiye konu kaynıyor ama belli bir dil oluşturmak aynı zamanda yazma becerisiyle de alakalı" diye konuştu.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Esenler Belediye Meclis Üyesi Yusuf Zabun'un moderatörlüğünde gerçekleşti. Kekeç, gazeteciliğe başlama hikâyesini kısaca anlattıktan sonra köşe yazarlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bazı köşe yazılarının polemik oluşturmasının, yazarın itirazcı bir dile sahip olma isteğinden kaynaklandığını belirten Kekeç, "Benim yazılarımda da bu dili görebilirsiniz. İtiraz etmeyi seviyorum ve bu beni rahatsız etmiyor" dedi.

TÜRKİYE'DE KONU KAYNIYOR

Her gün akıcı bir üslupla yazı yazmanın formülünün Türkiye'de saklı olduğunu kaydeden Kekeç, "Türkiye çok hareketli, dinamik, siyasi tartışmaların çok sert yaşandığı ve biraz da yoksul bir ülke. Türkiye konu kaynıyor ama belli bir dil oluşturmak aynı zamanda yazma becerisiyle de alakalı. Ben kendime esprili bir dil oluşturdum, insanlar da bunu okuyup sevdi" diye konuştu.

KÖŞE YAZARLIĞI YAPMAK ZOR DEĞİL

Türkiye'de köşe yazarlığı yapmanın zor olmadığına değinen Kekeç, "Tarihinizi biliyorsanız, bu konuda yazmak da kolay oluyor. Ülkemizde olaylar esasında pek değişmiyor. Gazeteci de önceden olan olayı biliyorsa, bugün ne yaşanacağını ve ne yazılacağını da bilir" dedi.

GÜÇLÜ SİYASET, GÜÇLÜ ÜLKE

Türkiye'nin, diğer ülkeler açısından konumu ve önemi hakkında da açıklamalarda bulunan Kekeç, "Türkiye'nin Ortadoğu'daki varlığı, gücü ve büyük bir kültürün mirası olması dış ittifakların bize oyun oynamalarına neden oluyor. Türkiye değer üreten, potansiyeli çok yüksek ve ekonomisini güçlü hale getirmiş bir ülke. Bu yüksek potansiyeli de Türkiye'yi, bazı dış güçler tarafından önüne geçilmesi gereken bir ülke haline getiriyor" diyerek, bu oyunların etkisiz kılınmasının ise güçlü bir siyaset ve güçlü bir parlamento anlayışına bağlı olduğunu kaydetti. Konuşmasına şehir ve kent üzerine yazdığı bir yazı üzerinden devam eden Kekeç, yazısında belirttiği "Şehir inşa eder, kent imha eder" sözünü yineledi.

YORUMCU DÖNEMİ GELİYOR

Gazetecilik mesleğinin geleceği hakkında da konuşan Kekeç, şunları söyledi:

"Artık yazılı medya dönemi kapanıyor. İnternet, gazetecilikte yaşanan haber sıkıntısını ortadan kaldırıyor. Habere ulaşmak eskisi gibi uğraştırıcı değil ve bundan sonraki dönem, muhabir dönemi değil, yorumcu dönemi olacak. Haberi iyi yorumlayabilenler değer kazanacak."

ESENLER CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Esenler hakkındaki görüşlerini de dinleyenlerle paylaşan Kekeç, "Geçen gün bir istatistik gördüm. 2009 yılı öncesinde suç işleme oranları açısından ilk sıralarda yer alan Esenler'de, bugün suç oranları çok aşağılara düşmüş durumda. Bu da beni hem çok şaşırttı hem de çok sevindirdi. Ayrıca gazetelerde Esenler ile ilgili çok sayıda haber görüyorum. Esenler, gazete ve televizyonlara haber olan belediyelerin başında geliyor" dedi. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni projelerle beraber Esenler'in çok önemli bir ilçe haline dönüştüğüne dikkat çeken Kekeç, belediyenin de çalışmalarıyla Esenler'in bir cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi. Program, Kekeç'in Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya başarı dileklerini ve teşekkürlerini iletmesinin ardından moderatör Yusuf Zabun'un Kekeç'e günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi. Kekeç, program sonrasında kitaplarını da imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kekeç: Türkiye Konu Kaynıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement