Keneyi Eliyle Ezdi, Canından Oldu - Son Dakika
Güncel

Keneyi Eliyle Ezdi, Canından Oldu

Keneyi Eliyle Ezdi, Canından Oldu

Çorum'un Demirşeyh Beldesi'nde Yaşayan 15 Yaşındaki Muhammet Büyükgüllü, Geçen Hafta Çoban Köpeğinin Üzerinde Bulunan Keneyi Eliyle Ezdikten Birkaç Gün Sonra Fenalaştı.

19.06.2008 03:05

Çorum’un Demirşeyh Beldesi’nde yaşayan 15 yaşındaki Muhammet Büyükgüllü, geçen hafta çoban köpeğinin üzerinde bulunan keneyi eliyle ezdikten birkaç gün sonra fenalaştı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi altına alınan genç, önceki akşam hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, "KKKA hastalığından ilk ölüm, kentimizde 2004 yılında meydana geldi. Bu yıl içerisinde ölenlerin sayısı ise 7’ye çıktı. Bugüne kadar Çorum’da toplam 21 kişi KKKA hastalığından hayatını kaybetti. Tüm ilçe ve köylerde geniş çaplı çalışma yapıp halkı uyardık. Keneyi kendi imkanlarıyla çıkarmamalarını anlattık. Halen ekipler riskli bölgelerde ilaçlama yapıyor. Ancak yine de bazı vatandaşlarımızın duyarsız davrandığını görüyoruz" dedi.

Akdağ: Hastaneye gecikmeyin

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Yemen Sağlık ve Nüfus Bakanı Abdulkarim Yehia Rasae ve beraberindeki heyeti kabulünde gazetecilerin keneyle ilgili sorularını yanıtladı. Akdağ, ölümlü kene vakalarının büyük çoğunluğunda vatandaşların sağlık kuruluşlarına çok geç gittiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması önemli. Kene konusunda kırsalda herkesin, özellikle çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanların dikkat etmesi gerekiyor. Vücudun çıplak kısımlarının örtülmesi önemli" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keneyi Eliyle Ezdi, Canından Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement