Kerimmümin Köyü Göleti Modernizasyonu - Son Dakika
Güncel

Kerimmümin Köyü Göleti Modernizasyonu

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Yıldızeli ilçesi Kerimmümin köyü göletindeki sulama şebekesinin modernizasyonunu tamamladı.

25.10.2017 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Yıldızeli ilçesi Kerimmümin köyü göletindeki sulama şebekesinin modernizasyonunu tamamladı.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugüne kadar DAP'a sunulan 24 adet projeden 11'i bitirilerek hizmete açıldı. Göletten sulanan Yıldızeli ilçesi Aşağı Çakmak köyü sulama tesisi şebekesi projesi ile 5 adet HİS göleti projesinin ihaleleri ve yer teslimleri ise yapıldı ve çalışmalar sürdürülüyor.

Kerimmümin göletinin, mevcut sulama tesisinin ekonomik ömrünü tamamlamasından, açık kanal sulama sisteminin ise tahrip olmasından dolayı modern sulama sistemine geçilmesi amacıyla da DAP kapsamında hazırlanan proje için 1 milyon 650 bin lira hibe ayrıldı.

İlçeye kazandırılan bu proje ile 900 dekar olan sulama sahasına, 450 dekar arazi daha ilave edilerek toplam sulama sahası bin 350 dekara ulaştı. Proje kapsamında 10 bin metre çeşitli çaplarda polietilen boru ile 80 adet almaç, 30 adet vantuz, hat kesim vanaları ve ek parçalar kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, "Bu proje ile su kayıplarını en aza indirerek işletme kolaylığı sağlayacağız. Bu bölgede yonca ağırlıklı kaba yem bitkilerinin üretimi yapılmaktadır. Kerimmümin köyümüzde hayvancılık yoğun bir şekilde yapılıyor. Göletin köy için büyük faydalar getireceği kanaatindeyiz. Projenin finansını sağlayan DAP'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerimmümin Köyü Göleti Modernizasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement