GİB, kiracılara yönelik kira bildirim formu yayınladı - Son Dakika
Emlak

GİB, kiracılara yönelik kira bildirim formu yayınladı

GİB, kiracılara yönelik kira bildirim formu yayınladı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kayıt dışılıkla mücadele kapsamında Dijital Vergi Dairesinden kiracılara yönelik 'Kira Bildirim Formu' yayınladı. Kiracılar, Dijital Vergi Dairesine abone olarak veya e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yaparak forma ulaşabilecekler. Bu yöntemle mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle kiracıların beyanları karşılaştırılacak ve vergi kayıp ve kaçağının önlenmesine yardımcı olunacak.

22.02.2024 11:53  Güncelleme: 11:59

Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında GİB, Dijital Vergi Dairesinden kiracılara yönelik "Kira Bildirim Formu" yayınladı. Dijital Vergi Dairesine abone olan kiracılar, kullanıcı bilgileri ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak forma ulaşabiliyor. e-Devlet şifresi ile de gerekli bilgilere erişim sağlanabiliyor. Uygulamaya girildiğinde "Değerli mükellefimiz, bilgileri doldurarak kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesine destek olabilirsiniz." ifadesi görülüyor.

Kiracılar ev sahiplerinin beyannamesini doğrulayacak
zEYTİN

BEYANLARINI KARŞILAŞTIRMA İMKANI OLACAK

Bu yöntemle mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle kiracıların beyanlarını karşılaştırma imkanı oluşacak. Böylece düşük kira bedeli gösterenler, yanlış beyanda bulunanlar veya hiç beyanda bulunmayanlar ortaya çıkarılmış olacak. Bu adımın vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinde önemli bir işlev görmesi bekleniyor.

Son Dakika Emlak GİB, kiracılara yönelik kira bildirim formu yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement