Kırıkkale CHP'den Kırıkkale'de Adliyeye Siyah Çelenk - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale CHP'den Kırıkkale'de Adliyeye Siyah Çelenk

Kırıkkale CHP\'den Kırıkkale\'de Adliyeye Siyah Çelenk

CHP Kırıkkale il Başkanlığı, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek üzere Adliye Sarayı'na yürüyüp, kapı önüne siyah çelenk bıraktı.

20.10.2014 13:21

CHP Kırıkkale il Başkanlığı, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek üzere Adliye Sarayı'na yürüyüp, kapı önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP İl Başkanı Avukat Ziya Kavlak yaptığı basın açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında soruşturma yapan 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vererek yüz karası bir utanca imza atıldığını söyledi. Kavlak, "Soruşturma kapsamında elde edilen bilgi, belge, bulgu ve delilin üstü AKP hükümetinin baskıları sonucu bir kısmı yargı mensupları eli ile kapatılmıştır. Böylece Türkiye'de yolsuzluğu ve rüşveti Türk Milleti adına, soruşturulacak cesur ve kararlı bir yargının kalmadığı da ortaya çıkmıştır. AKP hükümeti, bakanlarının bulaştığı bu hukuksuzlukları yargı adına bir kısım işbirlikçilerine, üstelik hukuktan, ahlaktan yoksun bir yöntemle temizletmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı tarihi bir utanç belgesi olarak gerçekten rüşvet ve yolsuzluk bu ülkede meşru hale gelmiştir. Artık AKP hükümetinden rüşvet ve yolsuzluğu yasal hale getirecek bir düzenlemeyi bir an önce Meclisi getirmesini beklemekteyiz" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın söz konusu kararının HSYK seçimlerinden hemen sonraya denk gelmesinin tesadüf olmadığını da belirttiği açıklamasının devamında, "Yargı fiilen AKP hükümetinin emrine girmiştir. Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargıya, ne de siyasetçilerine güven kalır. AKP iktidarının Türkiye'deki en büyük icraatı da rüşvet verene, rüşvet alanı, aklayacak bir yargıyı tesis etmiş olmasıdır. Ancak gerek AKP hükümeti, gerekse onun maşası görevine soyunanlar bilmelidir ki, hiçbir hukuksuzluk ilelebet saklı kalmaz. Suçsuzlar er veya geç Türk milleti önünde suçlarının hesabını verecekler" dedi.

Geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan basın açıklaması olaysız olarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale CHP'den Kırıkkale'de Adliyeye Siyah Çelenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement