Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mali Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mali Genel Kurulu

Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mali Genel Kurulu yapıldı.

07.03.2017 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mali Genel Kurulu yapıldı.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda birliğin, 2017 tahmini bütçesi 53 bin 650 lira olarak belirlendi.

Birlik Başkanı Kenan Pala, bölgedeki besicilere hizmet etmek için çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Genel kurulun sonunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II programının tanıtımı yapıldı.

İl koordinatörlüğünde uzman olarak görev yapan Tolga Özongan, program kapsamında Samsun'da bin 94 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan yatırım bedeli 225 milyon 145 bin 423 lira olan 740 projeye 102 milyon 315 bin 612 lira hibe desteği verildiğini anlattı.

Bu yıl için de başvuruların başladığını bildiren Özongan, "Şu anda 706 başvuru var. Bunların yatırım bedeli 185 milyon 43 bin 136 lira. Bu projeler onaylandığı takdirde 106 milyon 915 bin 687 lira hibe desteği verilecek." dedi.

Özongan, tıbbi ve aromatik bitkiler ile boya bitkileri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında Havza'nın aldığı desteğin birçok ili geride bıraktığına dikkati çekerek, "Havza proje hazırlama ve sürdürme konusunda başarılı bir ilçe. Bizler de bu başarının devamı için her türlü desteği vermeye hazırız. Program kapsamında süt, kırmızı et, kanatlı hayvan ve yumurta üretimi ile işletme ve pazarlama konularında destekleme yapılacak. Yüzde 60 ile 70 arasında hibe destekleri veriliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırmızı Et Üreticileri Birliği Mali Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement