Kırmızı Koridor Sergisi C.Tesi Günü Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Kırmızı Koridor Sergisi C.Tesi Günü Açılıyor

Kırmızı Koridor Sergisi C.Tesi Günü Açılıyor

Yapı Kredi Kültür Merkezi, 10 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında Ali Cabbar'ın son projesi Kırmızı Koridor sergisine ev sahipliği yapıyor.

08.03.2012 11:05  Güncelleme: 14:13

Başak Şenova'nın küratörlüğünde hazırlanan Kırmızı Koridor sergisi, beden dilini kullanan, yüzleri görünmeyen figürler üzerinden günümüzün yaptırımlarını, güçlerini, değerlerini, umutlarını, yasaklarını ve inançlarını eleştirel bir yaklaşımla işliyor.

Ali Cabbar, sorgusuz kabullendiğimiz bu değerlerden yola çıkarak kimliksiz ikonalar üretiyor. Yaşamın ölümle olan ilişkisini grafik bir dil kullanımıyla gözler önüne seriyor. Ölümün meşru kılınmasını, kabullenilmesini, sorgulamadan sahiplendiğimiz bu değerlerin sömürülmesine bağlıyor. Sanatçının sembollerle bezeli bu ikonaları kimi zaman kan, kimi zaman bayrak, kimi zaman sınır, kimi zaman inanç üzerinden cümlelerini kuruyor.

İşlerin sıralandığı koridor, izleyiciyi ikonaları selamlayacağı bir geçit törenine davet ediyor. İzleyici hem bu törenin tanığı, hem de bir parçası haline getiren sergi tasarımı, bir yandan projenin kavramsal çerçevesini tamamlarken, bir yandan da Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin yapısal değişikliklerine atıfta bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırmızı Koridor Sergisi C.Tesi Günü Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement