Kitabın Tüm Geliri Otizmli Çocuklara - Son Dakika
Güncel

Kitabın Tüm Geliri Otizmli Çocuklara

"Korkmakta olduğum sen değilsin, Masken" kitabıyla, hikaye ve şiirlerini aynı kitapta toplayan Canan Mat, kitabın tüm gelirini Otizmli çocukların eğitimine bağışladı.

10.02.2015 12:01

İç mimar olan Canan Mat, "İki kitabı bir araya getirme fikri uzun zamandır aklımdaydı ve gerçekleşti. Okuyanların kendilerinden duygular bulması ve eğlenceli vakit geçirmesini diliyorum" derken, kitabın gelirinin tamamının Otizmli Çocuklara bırakıldığını da vurguladı.

Kendisi de 10 yaşında otizmli bir çocuk annesi olan Mat "Otizmli çocukların en büyük ihtiyacı eğitim. Kimileri devlet okullarına, normal sınıflara gidebiliyor, ancak durumu daha ağır olan, birebir eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız da var. İşte biz bu çocuklar için yeni okullar, yeni eğitim birimleri oluşturmak istiyoruz. Otizmli çocukların eğitim alması, hayatta bir yer edinmesi, günlük hayatlarını idame ettirebilmesi anlamına geliyor. Onların bizden sonra da yaşama devam edebiliyor olması için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Canan Mat ayrıca, otizmli bir çocuğun ve ailesinin toplumdaki varoluş mücadelesine dikkat çekecek bir senaryo hazırlığında.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kitabın Tüm Geliri Otizmli Çocuklara - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement