Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Erciş'i Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Erciş'i Unutmadı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Erciş\'i Unutmadı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlı köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

18.09.2012 21:39

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlı köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, beraberinde birliğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erciş Kaymakamlığı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu ile görüştü. Daha sonra toplantı salonunda Bayramlı köyüne yaptırılacak olan 8 derslikli okulun protokolü imzalandı. İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, depremde Erciş'e bağlı köylerde ölüm hadisesinin yaşandığı tek yerleşim yerinin Bayramlı olduğunu bildirdi. Birliğin bu bakımdan Bayramlı köyünü seçmesini çok anlamlı bulduğunun anlatan Vali Karaloğlu, "Ülkemizin en batısı Kıyı Ege'den, Erciş'e hiç maddi bağlantısı ve çıkarı olmayan, sadece kendi vatandaşlarına yardımcı olmaya çalışan, milletimizin fertlerinden olan insanlar ilçemize gelmişler, acımızı paylaşmışlar, yaralarımızı sarmaya çalışmışlar. Bu ülkenin büyüklüğünü inanın bu Erciş depremi test etti ve bu millet bu testten geçti. Bu güzel yatırım insana yapılan yatırımı ilçeye Bayramlı köyümüze, eğitime kazandıran Ege Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu ve üyelerini kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Birlik Başkanı Abdül Batur ise, depremin hemen ardından birlik üyeleri ile birlikte Erciş'e geldiklerini, yaptıkları ilk tespitte en büyük zararın eğitim kurumlarının aldığını gözlemlediklerini söyledi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak eğitime katkıda bulunmak istediklerini belirten Batur, "Erciş ilçemizde 8 derslikli bir okulun yapılması hususunda arkadaşlarımızla birlikte yönetim kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda ilçeye gelmiş bulunmaktayız. Bugün protokolümüzü imzaladıktan sonra gerekli çalışmaları ve gerekli nakit akışını valiliğimiz kanalıyla başlatacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Batur, okulun yapımına ilişkin protokolü imza altına aldı.

Törende AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, İlçe Kaymakamı Barbaros Baran, Van Gölü Çevresi Belediyeler Birliği ve Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirbağ, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Türközü, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngöz, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş da hazır bulundu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Erciş'i Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement