Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu'ndan Sosyal Finansman Rehberi - Son Dakika
Güncel

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu'ndan Sosyal Finansman Rehberi

2016-2018 yılları arasında uygulanmakta olan "Change with Business-Sosyal Girişimcilik Kapasite Geliştirme " projesi kapsamında, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı işbirliğiyle Sosyal Finansman Rehberi hazırlandı.

10.10.2017 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rehber, Türkiye'de sosyal finansmana erişimin arttırılması ve kolaylaştırılması için uygun finansman kaynaklarının geliştirilmesi ve bu kaynaklara erişme kapasitesine sahip sosyal girişimlerin ortaya çıkmasına destek olmayı hedefliyor.

UniCredit Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı'nın desteklediği, Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) tarafından 2016-2018 yılları arasında uygulanmakta olan "Change with Business- Sosyal Girişimcilik Kapasite Geliştirme" projesi kapsamında, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı işbirliğiyle "Sosyal Finansman Rehberi" hazırlandı.

Sosyal Finansman Rehberi, mevcut veya yeni oluşturulacak finansman modellerinin Türkiye'deki sosyal girişimcilik sektöründe nasıl işleyebileceğini, sosyal girişimlere nasıl destek sağlayabileceğini ve sosyal girişimcilik sektörünün kalkınmasında nasıl rol oynayabileceğini çeşitli örnekler ve önerilerle anlatıyor. Rehber sosyal girişimcilik sektöründe yararlanılabilecek çeşitli finansman modellerini ve bu finansman modellerinin nasıl uygulanabileceklerini de ele alıyor.

Sosyal Finansman Rehberi, 'Talep Tarafı: Sosyal Girişim Sektörü ve Sosyal Finansman Pazarı', 'Arz Tarafı: Sosyal Finansman', 'Türkiye'de Yatırım Ortamının Oluşması', 'Sosyal Finansman
Stratejisi Oluşturmak' ve 'Sosyal Finansman Pazarının Geliştirilmesi için Öneriler' başlıklarında beş bölümden oluşuyor.

Rehber, sosyal girişimcilik pazarının mevcut durumunu ve eğilimlerini belirlemek için oluşturulan 29 kişilik bir uzman grubunun önerileri ve yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlandı. Uzman grubunda akademisyenler, banka temsilcileri, bankacılık sektöründen uzmanlar, girişimcilik ekosistemi geliştiricileri, finansman sağlayıcı kurum temsilcileri, kamu temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, sosyal girişimcilik ekosistemi geliştiricileri, yatırım aracıları ve yatırımcılar yer aldı. Rehber, uzman grubu toplantılarının çıktılarının, ulusal/uluslararası literatürün ve çeşitli kaynakların/uzmanların katkılarının harmanlanması ile şekillendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu'ndan Sosyal Finansman Rehberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement