Kocaoğlu'na Mobbing Davasında Özel Kalem Müdürü Tanık Olarak Dinlendi - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu'na Mobbing Davasında Özel Kalem Müdürü Tanık Olarak Dinlendi

Kocaoğlu\'na Mobbing Davasında Özel Kalem Müdürü Tanık Olarak Dinlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser'in, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine işyerinde çok ağır şekilde 'mobbing' uyguladığı iddiasıyla 50 bini maddi, 200 bini manevi toplam 250 bin lira tazminat istemiyle açtığı davada, Başkan Kocaoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Levent İşler tanık olarak dinlendi.

03.01.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser'in, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine işyerinde çok ağır şekilde 'mobbing' uyguladığı iddiasıyla 50 bini maddi, 200 bini manevi toplam 250 bin lira tazminat istemiyle açtığı davada, Başkan Kocaoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Levent İşler tanık olarak dinlendi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, aralarında "güven bunalımı" oluştuğu gerekçesiyle görevden alıp başkanlık emrine görevlendirdiği, eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, avukatı Gülseren Menek aracılığıyla tazminat davası açtı. Avukat Menek, şu anda uzman kadrosunda bulunan Ferda Eser'e karşı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kasıtlı ve sistematik olarak dışlama, aşağılama, küçümseme, yıldırma, yok sayma, ötekileştirme, ağır psikolojik baskı politikası (mobbing) uyguladığını öne sürdü.

250 BİN LİRA TAZMİNAT TALEBİ

Avukat Gülseren Menek dava dilekçesinde, "Ferda Eser'in görevden alınması kamuoyunda hakkında olumsuz algı yarattı. Müvekkil, mahkeme kararıyla tekrar görevine başladığında kendisi yok sayıldı. Müvekkilimin görev yapması, organizasyon şemasında değişiklik yapılarak engellendi. Sistematik olarak uygulanan yıldırma ile ağır moral kaybı yaşamaktadır. Bu olay kendisini çok yıprattı" dedi. Müvekkili Ferda Eser'in uğradığını öne sürdüğü zarar için 50 bini maddi, 200 bini manevi toplam 250 bin lira tazminat talep etti.

"BAŞKAN BABACAN BİRİSİDİR"

İzmir 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına sadece Başkan Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Sevil Cengiz katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Kocaoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Levent İşler, "İnsan Kaynakları Müdürü bir evrak getirdi. Evrak, Ferda Eser'in görevden alınmasıyla ilgiliydi. Alınma nedeni de basında çıkan haberlerdi. Başkanın o gün işleri çok yoğundu. Ancak akşam saat 19.30 gibi imzalattıracaktım, o sırada Ferda Eser, elinde izin kağıdıyla geldi. Başkan Kocaoğlu'na 'Ne olursun başkanım, bana süre verin. Emniyetle işimi halledeyim. 20 gün bana izin verin' dedi. Başkan'da 'tamam kızım' deyip çıktı. Başkanın benden başka özel kalem müdürü yoktur. Kendisinin Ferda hanıma karşı psikolojik bir baskı uyguladığını hiç görmedim, duymadım. Başkan babacan birisidir. Tüm personeline aynı şekilde davranıyor" dedi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu'na Mobbing Davasında Özel Kalem Müdürü Tanık Olarak Dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement