Kolombiya Savunma Bakanı Maduro ile görüştü - Son Dakika
Güncel

Kolombiya Savunma Bakanı Maduro ile görüştü

Kolombiya Savunma Bakanı Maduro ile görüştü

Kolombiya Savunma Bakanı Ivan Velasquez, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi. İki ülke ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için stratejik işbirliği konuları ele alındı. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da komşu ülke Venezuela ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için adımlar atmıştı.

13.05.2023 05:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya Savunma Bakanı Ivan Velasquez, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi.

Velasquez, başkent Karakas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te Maduro tarafından kabul edildi.

Devlet Başkanlığı Basın Sözcülüğünden yapılan açıklamada, iki ülke ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için stratejik işbirliği konularının gözden geçirildiğini bildirildi.

Twitter hesabından Velasquez ile görüşmesinin fotoğraflarını paylaşan Maduro, "Kolombiya Savunma Bakanı Ivan Velasquez ile çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Güvenlik ve barış konusunda işbirliğini arttırmanın iki halk için önemini ele aldık. Kolombiya ve Venezuela arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gün içinde mevkidaşı Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ile de görüşen Velasquez, güvenlik ve savunma konularında alınan kararları gözden geçirdiklerini belirtti.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, 7 Ağustos'ta iktidara gelmesinden bu yana mevkidaşı Maduro ile 4 kez bir araya gelmiş ve komşu ülke Venezuela ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için birçok adım atmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolombiya Savunma Bakanı Maduro ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement