Kopenhag Pride Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Güncel

Kopenhag Pride Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da her yıl yapılan eşcinsel festivaline katılan onbinlerce kişi, başkent sokaklarında geçit yaptı Geçide eşcinsel olan ABD'nin Kopenhag Büyükelçisi Rufus Gifford ile başlarında kipa ve Davut Yıldızlı eşcinsel bayrağı taşıyan İsrailliler de katıldı.

30.08.2014 22:27

Kopenhag Pride, onbinlerce kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Başkent Kopenhag'da her yıl yapılan eşcinsel festivali olan ve bu yıl 27-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Kopenhag Pride kapsamında geçit yapıldı. Frederiksberg semtinden başlayan geçide çeşitli ülkelerden katılan onbinlerce kişi Vesterbrogade üzerinden yürüyerek 2 saatte kentin merkezindeki belediye meydanı Radhuspladsen'e vardı.

Geçitte çok sayıda ülkenin bayrağı toplu olarak taşınırken, askeri kamuflajlı kamyonlarla katılan bazı gruplar, çok çeşitli kostüm ve görüntüler içinde olanlar ile yürüyerek çeşitli şovlar yapan katılımcılar dikkati çekti. Gösteriyi izlemek için Vesterbrogade boyunca dizilen binlerce kişi, bol bol fotoğraf çektirdi.

Yürüyüşün sona erdiği Radhuspladsen'de ise Danimarka Ticaret ve Kalkınma Bakanı Mogens Jensen de bir konuşma yaptı ve eşcinseller konusundaki olumsuz tutumu nedeniyle Uganda devletini eleştirdi.

Pride yarın sona eriyor.

ABD büyükelçisi katıldı

Öte yandan Kopenhag'a atandığında eşcinsel olduğunu ve veteriner Stephen DeVincent birlikte yaşayacağını açıklayan ABD'nin Kopenhag Büyükelçisi Rufus Gifford da DeVincent ile birlikte geçide katılarak izleyicileri selamladı ve isteyenlerle fotoğraf çektirdi.

Büyükelçinin yanı sıra ABD Büyükelçiliği pankartı taşıyan bir grup da geçide katılırken başlarında eşcinsellerin sembolü olan renklerden oluşan "kipa"yı takan ve Davut Yıldızlı eşcinsel bayrakları taşıyan Yahudiler de en çok ilgiyi çeken grup oldu. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kopenhag Pride Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement