Koray Aydın: ''Nasıl Bir Şeyle Karşı Karşıyayım İnanmıyorum'' - Son Dakika
Güncel

Koray Aydın: ''Nasıl Bir Şeyle Karşı Karşıyayım İnanmıyorum''

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, 1997 yılında sade vatandaş olduğunu, ticari iş yaptığını belirterek, ''Ben cin miyim peri miyim? nasıl bir şeyle karşı karşıyayım inanmıyorum'' dedi.

31.05.2006 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, 1997 yılında sade vatandaş olduğunu, ticari iş yaptığını belirterek, ''Ben cin miyim peri miyim? nasıl bir şeyle karşı karşıyayım inanmıyorum'' dedi.

Aydın'ın, ''ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve mal varlığında haksız artış olduğu'' iddiasıyla Yüce Divan'da yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına, Aydın, avukatı Bülent Acar ile müdahiller Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü avukatları katıldı.

Duruşmada, Koray Aydın'ın ortağI olduğu Yolalan İnşaat Şirketinden taşınmaz satın alan Uzakdoğu İnşaat Şirketinin iki yetkilisi tanık olarak dinlenildi.

Uzakdoğu Şirketi'nin ortaklarından Osman Öztürk 1997 yılı ortalarında Yolalan İnşaattan 10 daire satın aldığını toplam 75 bin dolar bedelin bir kısmını peşin, kalan kısmını ise taksitle ödediğini söyledi. Ödemeler tamamlandıktan sonra 1997 yılı sonunda dairelerin tapusunu aldığını belirten Öztürk, ödemeleri elden yaptığını, karşılığında aldığı senetleri yırttığını anlattı.

Öztürk, şirketinin iflas ettiğini, bu süreçte haciz nedeniyle şirket mali defterlerinin kaybolduğunu bildirdi. Koray Aydın'dan satın aldığı dairelerden bir kaçının haciz yoluyla satıldığını, bir kaçının banka borcunu ödemek için kullanıldığını anlatan Öztürk, elinde yalnızca bir daire kaldığını ifade etti.

Uzakdoğu şirketinin diğer ortağı Şefik İskenderoğlu da 10 dairenin firmalarını güçlendirmek için satın alındığını, mali işlerin diğer ortak tarafından yürütüldüğünü söyledi. İskenderoğlu ve Öztürk, Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu'nun sorusu üzerine, alınan dairelerden ikisinin Koray Aydın'a iadesinin söz konusu olmadığını belirtiler.

Dairelerin satışıyla ilgili açıklama yapan Koray Aydın da satışın yapıldığı 1997 yılında sade vatandaş olduğunu, ticari bir iş yaptığını belirterek, sattığı dairelerin tapusunun verildiğini söyledi.

Koray Aydın, ''Bunun muvazaası olur mu? Ben cin miyim peri miyim? Ben nasıl bir şeyle karşı karşıyayım inanmıyorum. Sorulan sorulara inanamıyorum. Benim sattığım dairelerin hepsi daha sonra icra yoluyla satılmış'' diye konuştu.

Aydın'ın açıklamalarının ardından söz alan avukat Bülent Acar, iddialara konu Malatya İl Jandarma Komutanlığı inşaat ihalesiyle ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan gelen yazılar ile ihaleye ilişkin mevcut yazıları karşılaştırdı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının, Yüce Divan'a gönderdiği yazıda, ihale onay yazısının orijinal halini bozduğunu öne süren Acar, Bakanlığın delil kararttığını iddia etti.

İdarenin, yalnızca ''Koray Aydın'ın cezalandırılmasına kilitlendiğini'' savunan Acar, savunmalarını çürütebilecek bilgi ve belgenin idarede bulunmadığını iddia etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koray Aydın: ''Nasıl Bir Şeyle Karşı Karşıyayım İnanmıyorum'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement