Koruyucu aileye biyolojik baba şoku! Mutlu yuvaları bir anda tepetaklak oldu - Son Dakika
Güncel

Koruyucu aileye biyolojik baba şoku! Mutlu yuvaları bir anda tepetaklak oldu

Adana'da yaşayan Ayça Çatal-Atakan Çatal çifti, doğal yollarla çocuk sahibi olamayınca 2 yıl önce ailesi tarafından terk edilen 45 günlük erkek bebeği evlat edindi. Ancak velayet için yasal sürenin dolmasını bekleyen çiftin, biyolojik babanın ortaya çıkıp çocuğunu geri istemesiyle birlikte hayatları alt üst oldu.

24.03.2021 21:11  Güncelleme: 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da doğal yollarla çocuk sahibi olamayan Ayça (41) ve Atakan Çatal (42) çifti, 2 yıl önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurarak, ailesi tarafından terk edilen 45 günlük erkek bebeği evlat edindi. Çatal çifti, Mustafa Kemal adını verdikleri minik bebek için velayet davası açmaya hazırlanırken, yasal sürenin dolmasına birkaç gün kala biyolojik baba A.Ö.'nün çocuğunu geri almak için yaptığı başvuruyla hayal kırıklığına uğradı.

Mustafa Kemal'in Diyarbakır'da yaşayan biyolojik babası A.Ö., oğlunu geri almak için valiliğe başvurdu. Büyük şok yaşayan Ayça ve Atakan Çatal çifti, 'koruyucu aile' statüsüne geçirildi. Çatal çifti, tek göz evde yaşayan ve işsiz olduğu öne sürülen A.Ö.'ye çocuklarından ayrılmak istemediklerini belirtti. Yasal sürecin tamamlanmasının ardından çocuğun biyolojik babasına teslim edileceğini öğrenen Çatal çifti, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Koruyucu aileye biyolojik baba şoku! Mutlu yuvaları bir anda tepetaklak oldu

"EŞİMLE GÖNLÜMÜZDE BÜYÜTTÜK"

Birlikte geçirdikleri 2.5 yılda Mustafa Kemal'e çok bağlandıklarını belirten Atakan Çatal, "Evladımızın biyolojik babasıyla ilgili Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden istenen raporda işsiz bir şekilde iki çocuğuna bakmaya çalıştığı ve bu çocuğa da bakabileceğine dair bilgi verildi. Buna istinaden bizi koruyucu aile bölümüne gönderdiler. Orada da baba itirazına devam etti ve 5 aydır çocuğumuzu vermemek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Onun elimizden alınacak olması bize büyük korku yaşatıyor. Ben onun biyolojik babası değilim, ama eşimle birlikte gönlümüzde büyüttük. Tüm aile bireyleri de onu çok seviyor." dedi.

Koruyucu aileye biyolojik baba şoku! Mutlu yuvaları bir anda tepetaklak oldu

"EVLADIMI VERMEK İSTEMİYORUM"

Evlatlık edinmeye çalıştıkları çocuklarının biyolojik babasıyla bir kez görüştüklerini ve bunun da olumlu geçmediğini anlatan Atakan Çatal, "Biyolojik babaya, vatana ve millete hayırlı bir evlat yetiştirmek istediğimi ve 2.5 yıldır da bunun için çabaladığımızı söyledim. Bu süreci birlikte yürütmeyi, istediği zaman görebileceğini teklif ettim ama kabul etmedi. Karşılığında da bana 'İsterseniz Diyarbakır'daki evimi Adana'ya taşıyayım' teklifinde bulundu. Bu bana pek inandırıcı gelmedi" şekliden konuştu. Mustafa Kemal'in velayetini almak istediğini ifade eden Atakan Çatal, "Kanuni şartları göz önünde bulundurduğumuzda, böyle bir şeyin mümkün olmadığını biliyorum. Bu da bizi çok korkutuyor. Baştaki amacımızla şu anki sürecin nereye gittiği belli değil. Bir göz odada iki çocuğuna bakmaya çalışan birine evladımı vermek istemiyorum" dedi.

Koruyucu aileye biyolojik baba şoku! Mutlu yuvaları bir anda tepetaklak oldu

"BİZİ KAYBETME KORKUSU OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM"

Anne Ayça Çatal ise çocuğunun biyolojik babasıyla görüşme sağladığını, eve geldiğinde psikolojisinin olumsuz etkilendiğini gördüğünü belirterek, "Çocuğum eve geldiğinde sürekli ağlıyordu ve 'Baba demeyeceğim. Babayı istemiyorum' şeklinde konuşuyordu. Geceleri uyurken sayıklamaya başladı. Bir anne olarak bizi kaybetme korkusu olduğunu hissediyorum. Cumhurbaşkanımızdan ve ilgili bakanlarımızdan yardım bekliyorum. Ben bir anneyim ve onun 2.5 yıldır yanındayım. Ne olur bize yardım etsinler. Onu kaybetmek istemiyorum. Eğer bu kapıdan çıkıp giderse, bir daha bu eve gelebilir miyim, bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Koruyucu aileye biyolojik baba şoku! Mutlu yuvaları bir anda tepetaklak oldu

Son Dakika Güncel Koruyucu aileye biyolojik baba şoku! Mutlu yuvaları bir anda tepetaklak oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Yetkililer duysun lütfen!!!: Yasalar neden bu şekilde ya? Var mı öyle daha 45 günlükken terk edip 2,5 yaşına geldiğinde geri dönüp almak? Bu çift sahip çıkmasaydı ne olacaktı? Neden zamanında sahip çıkmamış çocuğuna? Bu aile bu kadar bakıp büyütünce mi aklına gelmiş almak? Önce terket sonra geri al? Oyun mu oynuyoruz??? Mustafa Kemal 2,5 yıl emek verip büyüten bu ailede kalmalı. 56 1 Yanıtla
  • dikkat: O adamın eline 3 5 kuruş sıkıştırın verir çocugu. Zaten geri istemesinin nedenide para 40 0 Yanıtla
  • Minikyürek: çok zor bir durum doğuran değil emek veren, kokusuyla onu büyüten ,geceleri uykusuz kalandır anne.. çocuğun psikolojisini düşünmek bile istemiyorum anne babasından ayrılmak onun iç dünyasında bütün inandığı değerleri yıkacak haliyle ileri yaşlarında sağlıksız bir birey olacak. Tanımadığım annesine buradan sabırlar diliyorum mustafa kemalin sizde kalması için dua edeceğim. 40 0 Yanıtla
  • CİZRELİ: YAZIK BU ÇOCUKLARA ,BİYOLOJİK BABA AKLIN NERDEYDİ 28 0 Yanıtla
  • GÖZCÜ: Ohhh ne güzel hayat önce bırak git hiç ardına bakma. Başkaları öz ana baba olsun ona büyütsün. Ki o yaştaki çocuk ne anlar özden üveyden kimin yanında büyüdüyse kimin kokusunu aldıysa öz odur onun için. Hazır bakılmış belirli yaşa getirilmiş çocuğu ben istiyorum diye çık ortaya. Bir kere ne kdr öz olsan da kendi çocuğun gibi hissetmezsin kendi büyütmedin. Yazık aileye ne kadar bağrına basmış.Bu zamanda böyle aile bulmak kolay mı.Millet bu nedenlerle evlat da edinemeyecek. 17 0 Yanıtla
  • ADALET: YAPMAYIN YA BUNU. ZOR GELDİ CANIN İSTEMEDİ ÇEK GİT. AA Bİ DK PİŞMAN OLDUM GERİ HORTLAYIM. 7 0 Yanıtla
  • gerekli: yasaların gercekten guncellenmesi lazım böyle sokağa atıp gidenler hak mudafa edememeli ha şu var bakamıyorsan allah düşürmesın kımseyı o duruma o zaman kendın teslım ed sokağa atma kı o zaman evlatlık verılıp verılmemesı talebınde buluna bılıyorsun durumunu duzelt gel al çocugunu tabı o surede ırtıbatı koparma cocukda ona entegre olacaktır daha az hasarla atlatır bu durumu 7 0 Yanıtla

Advertisement