Kosova-Ab İlişkileri - Son Dakika
Politika

Kosova-Ab İlişkileri

Kosova-Ab İlişkileri

Kosova ve AB arasında İstikrar ve Ortaklık Anlaşması kapsamında yürütülen toplantıların üçüncüsü Priştine'de sona erdi.

02.05.2014 17:29

Kosova ve Avrupa Birliği (AB) arasında İstikrar ve Ortaklık Anlaşması (SSP) kapsamında yürütülen toplantıların üçüncü ve sonuncusu, bugün Kosova'nın başkenti Priştine'de yapıldı.

AB'nin Kosova Başmüzakerecisi Jean Eric Paquet, bu anlaşmanın Kosova'nın AB yolunda büyük bir adım olduğunu belirtti.

Müzakerelerin ekim ayından bu yana sürdüğünü ifade eden Paquet, "Toplantılarımızda SSP'nin siyasi diyalog, adalet, özgürlük, güvenlik gibi tüm başlıklarını konuştuk. Kosova'nın öncelikleri daha verimli hukuk devleti, daha işlevsel bir yönetim, özgür ve demokratik seçimler ve azınlıkların haklarını geliştirme olmalı" diye konuştu.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi de son toplantının, Kosova'nın stratejik olarak AB üyeliğini seçtiğini gösterdiğini belirterek "Ekonomik, siyasi ve hukuki olarak önerebileceğimiz çok şey var. SSP, Kosova AB üyesi olana kadar, siyasi ilişkilerimizi düzenleyecek temel bir evraktır" diye konuştu.

SSP'nin Kosova'nın ekonomik gelişiminde de etkili olacağını vurgulayan Taçi, bu şekilde, AB pazarının Kosova için tamamen açık olacağını ve Kosova'da bulunan küçük ve orta büyüklükteki şirketlerin korunacağını sözlerine ekledi.

Kosova Başmüzakerecisi ve AB Bakanı Vlora Citaku, SSP'nin yaz aylarında imzalanmasının beklendiğini söyledi. Citaku, anlaşma metninin 10 başlıktan oluştuğunu ve AB'nin 28 üyesinin de anlaşmayı onaylaması gerektiğini kaydetti. - Kosova

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kosova-Ab İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement