Köyde Yaşamı Anlamak" Projesi? - Son Dakika
Güncel

Köyde Yaşamı Anlamak" Projesi?

Köyde Yaşamı Anlamak" Projesi?

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI / İstanbul DHAŞile'nin son yasayla mahalleye dönüşen Teke köyünde, Şehit Serkan Angay İlköğretim Okulu'nun misafirleri, İstanbul Tarih Koleji öğrencileri oldu.

13.05.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI/ İstanbul DHA

Şile'nin son yasayla mahalleye dönüşen Teke köyünde, Şehit Serkan Angay İlköğretim Okulu'nun misafirleri, İstanbul Tarih Koleji öğrencileri oldu. Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı etkinlikte, köy okulunda okuyan öğrenciler ile kolej öğrencilerinin kaynaşması planlandı.

Tarih Koleji Müdürü Sibel Altınöz, "Teke Şehit Serkan Angay İlköğretim Okulu ile birlikte organize edilen bu projede, özellikle kolej eğitimi gören çocukların, AVM'lerden veya internet kafelerden uzak, gerçek yaşamın ne olduğunu anlamaları için, yani halat çekme yarışının ne olduğunu, köy hayatında tavuk yemlemenin ne olduğunu, hatta toprağa ayağını hiç basmamış çocuklarımızın gerçek yaşamı anlamaları ve öğrenmeleri için buraya geldik" dedi.

Kolej öğretmenlerinden Nezahat Göçmen de, "Çocukların temiz hava ve doğayla iç içe olması ve gerçek köy hayatında yaşamın ne şekilde sürdürüldüğünü noktasında, onlara anlatarak eğitim vermek yerine, bizzat yerinde görerek, o anları yaşamaları için bugün buradayız" dedi.

DOWN SENDROMLU METİN IŞIK PROFESYONEL MUHABİRLERİ ARATMADI.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle özel okuldan gelen öğrenciler arasında bulunan down sendromlu Metin Işık ise DHA mikrofonuyla profesyonel muhabir gibi etkinliğe katılanlarla röportaj yaptı. Metin Işık, kendine has konuşmasıyla etkinliğe katılanların ilgi odağı oldu.

MİNİK ÖĞRENCİLER AHIRDA İNEK SEVDİLER, TAVUK YEMLEDİLER

Proje kapsamında köy hayatında gerçek yaşamın nasıl olduğunu öğrencilerin anlamaları için gerçekleştirilen proje kapsamında, bir grup öğrenci ahırda bağlı olan inekleri sevdiler, tavukları yemlediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyde Yaşamı Anlamak' Projesi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement