Kozan'da Belediye Hizmetleri - Son Dakika
Güncel

Kozan'da Belediye Hizmetleri

Kozan Belediyesi tarafından, sinek ve haşerelerin larva dönemine girmesi sebebiyle ilaçlama çalışmalarına başladı.

09.02.2016 12:00

Kozan Belediyesi tarafından, sinek ve haşerelerin larva dönemine girmesi sebebiyle ilaçlama çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaz aylarında sivrisinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda, ilçe merkezindeki sulama kanalları, dere yatakları, pazar yerleri ve çöp konteynırları gibi üreme noktaları, 3 araç ve 6 personelle ilaçlandı.

İlaçlama, 15 merkez mahallenin yanı sıra 88 kırsal mahallede aralıksız devam edecek.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ise erken dönemde yapılan larva mücadelesinin sineksiz bir yaz için son derece önemli olduğunu belirtti.

Çalışmaların Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlarla gerçekleştiğine dikkati çeken Öztürk, "Yaptığımız düzenli ilaçlamalar sayesinde, geçtiğimiz yıllarda yaygın olarak görünen ve birçok vatandaşımızı yatağa mahkum eden ateşli hastalıklar, 2 yılda bitme noktasına geldi. Halkımızın sağlığını ilgilendiren her türlü konuda belediye olarak üzerimize düşen vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyoruz" ifadesini kullandı.

Kalite denetiminde başarı

Öte yandan, Kozan Belediyesi'nin Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan kalite denetiminden başarıyla geçtiği bildirildi.

Yaklaşık 2 yıldır yürütülen kalite yönetim sistemine ilişkin başarı belgesi, ADN Grup Yönetim Danışmanlığı yetkileri tarafından, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'e teslim edildi.

Belediye Başkanı Öztürk, törende yaptığı konuşmada, vatandaşa hizmet noktasında var olan sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyledi.

Belediye olarak hizmet üretme faaliyetlerini daha kaliteli hale getirmeyi hedeflediklerini aktaran Öztürk, kalite belgesinin hayırlı olmasını temenni etti.

Törene Başkan Öztürk'ün yanı sıra belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kozan'da Belediye Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement