Merkez Bankası'ndan kripto para yasağı! Artık ödemelerde kullanılamayacak - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası'ndan kripto para yasağı! Artık ödemelerde kullanılamayacak

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre; 'kripto para' ile ödeme işlemleri Türkiye'de yasaklandı. Yönetmelik, 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

16.04.2021 00:36  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Merkez Bankası'nın yönetmeliğinde, kripto varlığın, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade ettiği belirtildi.

ÖDEMELERDE KULLANILAMAYACAK

Yönetmelikte, kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan veya dolaylı bir şekilde kullanılamayacağı ve kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacağı kaydedildi.

Ödeme hizmeti sağlayıcılarının, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremeyeceği, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamayacağı da ifade edildi.

FON AKTARIMLARINA ARACILIK EDEMEYECEK

Yönetmelikte ayrıca, ödeme ve elektronik para kuruluşlarının, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyeceği aktarıldı.

Yönetmelik, 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kripto parası olanlar dikkat! Artık ödemelerde kullanılamayacak
Merkez Bankası\'ndan kripto para yasağı! Artık ödemelerde kullanılamayacak

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası'ndan kripto para yasağı! Artık ödemelerde kullanılamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • alim: Daha akp oy vermem , bitmiştir, yasak nedir yahu dünya değişiyor, ama altin alan kalmadı ya , devlet dolardan halkının sırtına binemedi tabi yasaklar 19 8 Yanıtla
    Verme sen : Biz veririz sıkıntı yok. 3 5 Gameoff: Dinen, iktisaden hiçbir tutarlılığı olmayan, sahibi belirsiz güven vermeyen birnevi kumar olan kripto para, toplumsal intihardır.Ekonominin,ticaretin katilidir.Yatırımı engelleyen, işsizliği uçuran bencilliği teşvik eden bir sanal oyundur 2 4 Klasik Türk tipi: Alim gibiler köşeyi dönmediğini görünce ağlarlar, 1 günde 500kar olmayınca, küreselcilerin kriptosunu savunur hale gelir yerli piyonumuz :)))) 0 0
  • Mrt : Akpye oy yok artık 15 2 Yanıtla
  • Nihat Tok: 2020 Nasılll 7 5 Yanıtla
  • :): tahıl verip buğday almayamı dönsek? millet uzaya ...................... 9 2 Yanıtla
  • Hehe: Coinlerin bundan haberi varmi cunku cok takmisa benzemiyor dag fare olayi umrunda mi acaba 5 3 Yanıtla
  • Beko: Sanki kullanıyorlardı da artık kullanmayacaklarmış :) komik 4 4 Yanıtla
  • Soner: En sonunda akıllı bi karar alındı. Kriptosu olan kripto üreten ülkelerden gidip mal getirsin ülkeye. Burda üretilmeyen kriptoyla karşılıği olmayan parayla yani ulkede açık oluşturmayın. Gidin ülkeye sermaye getirin yiyorsa, verirlerse. Olmayan ile milleti soymaya çalışmayın kriptocular. Bence doğru karar. 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement