Kto Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kto Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kto Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kayseri Ticaret Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

28.09.2012 18:32

Kayseri Ticaret Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

KTO Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonunda yapılan KTO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında 22 Eylül'de Bosna-Hersek'te düzenlenen Taekwando Balkan Şampiyonası'na 68 kiloda Türk milli takımından katılarak altın madalya alan Yakup Demirci'ye hediye takdim edildi.

Meclis Başkanı Bekir Adıyaman'ın yaptığı genel kurul oylaması sonrasında konuşan KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, ülke gündeminin birinci sorununun terör olduğunu söyledi. Söz konusu olayların tek nedeninin ülkenin birliğini bozma isteği olduğunu ifade eden Mehmetbeyoğlu, "Ülkemizdeki barış ortamını bozmaya yeltenen hiçbir topluluğu hiçbir şekilde tanımayacağız. Teröristle yapılan mücadele bir devlet ve millet mücadelesidir ve bunun meşruluğu kesinlikle tartışılamaz. Ancak bu mücadele devam ederken, terörü besleyen unsurlar her anlamda iyi tahlil edilmelidir. Bu unsurların ortadan kaldırılması bir devlet politikası haline getirilmelidir. Devletin tüm organlarıyla ortak hareket ederek, köklü çözümler üretmesini ve terörü bitirmesini istiyoruz. Terörle mücadelede tüm kurumlarımızın ortak bir kararlılıkla partiler ve kurumlar üstü bir anlayışla hareket etmesi gerekmektedir. Son günlerde giderek artan terör saldırılarını gerçekleştirenlerin hiçbir şekilde cezasız kalmayacağını da biliyoruz." dedi.

Suriye'deki olaylara da değinen Mehmetbeyoğlu, söz konusu olayların sınırda yaşayan vatandaşları korkuya sevkettiğini, Türk dış politikasını yönetenlerin bu konuda akılcı çözümler bulacağına inandıklarını dile getirdi.

Ülke içinde ve dışında medyana gelen tatsız olaylar karşısında, iş adamları olarak üzerlerine düşenin yeni yatırımlar yapmak olduğuna değinen Mehmetbeyoğlu, Kayseri'de çok güzel projelere imza atıldığını, Kayserinin son yıllarda söz konusu projeler sayesinde ciddi gelişmeler kaydettiğini ifade etti. Bu gelişmede Büyükşehir Belediyesinin katkılarının yadsınamaz olduğunu belirten Mehmetbeyoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki, görevini başarıyla yerine getiren örnek bir belediye başkanıdır. Kendisi Kayseri için büyük şanstır." ifadelerini kullandı.

Mehmetbeyoğlu, geçtiğimiz hafta Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kazakistan'ın Pavlodar kenti arasında kardeş şehir anlaşması imzalandığını, iki ülkenin ticaret ve sanayi odalarında da işibirliğini geliştirecek anlaşmalara imza atıldığını söyledi. Mehmetbeyoğlu, söz konusu anlaşma ile Kayserili işadamlarının Kazakistan'da yatırım yapmasının önünün açıldığını kaydetti.

(SK)

28.09.2012 18: 07: 09

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement