Kültür Yolu Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika
Ekonomi

Kültür Yolu Projesi Hayata Geçiyor

Kültür Yolu Projesi hayata geçiyorORDU - Ordu'nun Ünye ilçesinde tarihi dokuyu günümüze kazandırmak amacıyla başlatılan 'Kültür Yolu Projesi' büyük oranda tamamlandı.

04.01.2018 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür Yolu Projesi hayata geçiyor

ORDU - Ordu'nun Ünye ilçesinde tarihi dokuyu günümüze kazandırmak amacıyla başlatılan 'Kültür Yolu Projesi' büyük oranda tamamlandı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, projenin yüzde 90'lık kısmının yakın zamanda tamamlanacağını söyledi.

Kültür Yolu Projesi kapsamında dış cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere YİKOB kanalıyla 1.8 milyon lira aktarıldığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, mülkiyeti Ünye Belediyesi tarafından satın alınan Kefeli Han'ın proje çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Restorasyon çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağını söyleyen ve 2018'in ilk çeyreğinde yapılacak ihalenin ardından 1.5 milyon liralık restorasyon çalışması yapılacağını kaydeden Başkan Çamyar, yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Başkan Çamyar ayrıca Kefeli Han'dan başlayarak Kaledere mahallesinin üst kısımlarına kadar uzanan sit alanında da dış cephe giydirme ve sokak sağlıklaştırma çalışması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın proje ihalesi aşamasında olduğu müjdesini verdi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Ünye Kalesi ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü, son aktarılan rakamla Kültür Yolu Projesinin yüzde 90'lık kısmının bitirilmiş olacağının söyledi.

Kültür Yolu Projesi Hayata Geçiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kültür Yolu Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement