Lenfödem Merkezi'nde Hafifle, Özgürleş! - Son Dakika
Güncel

Lenfödem Merkezi'nde Hafifle, Özgürleş!

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Lenfödem Merkezi, birçok ülkede Lenfödem Farkındalık Günü olan 6 Mart'ta gerçekleştirilecek bir organizasyonla hizmete giriyor.

02.03.2018 15:42

Merkezin hizmete sunulması nedeniyle Moderatörlüğünü yazar ve sunucu İclal Aydın'ın yürüteceği Acıbadem Atakent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Vildan Çerçi'nin konuşmacı olarak katılacağı "Önlemek de, tedavi de mümkün" başlıklı söyleşide hastalar da deneyimlerini aktaracak. Kadın kanserleri konusunda etkin bir şekilde çalışan Pembe İzler Derneği'nin de yer alacağı organizasyonda bir sosyal sorumluluk projesine de imza atılacak

Dolaşım sistemimizin bir parçası olan lenflerin tıkanması sonucunda oluşan ödem, hastanın hayatını adeta çekilmez hale getiren bir sağlık sorunu. Farklı nedenlerle oluşsa bile, özellikle meme kanseri cerrahisi sonrasında lenfleri alınan hastalarda daha sık karşılaşılıyor. Peki hem önlenebilecek hem de tedavi edilebilecek bu hastalıkla karşı karşıya kalan kişiler, neler yapması gerektiğini biliyor mu? Bu soruya evet demek mümkün değil. Çünkü henüz ülkemizde toplum tarafından farkındalığı yüksek olan bir hastalık değil.

Acıbadem Atakent Hastanesi, toplumsal farkındalığı az olması nedeniyle lenfödem ile karşılaşan birçok hastanın mücadelede yalnız kaldığı, doğru tedaviye ulaşmakta zorlandığı lenfödem konusunda da önemli bir adım atılıyor. Hastalığın etkin bir şekilde tedavi edilmesinin yanında önlemeye yönelik çalışmalar yapmak ve bilinirliği artırabilmek amacıyla Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Lenfödem Merkezi, birçok ülkede Lenfödem Farkındalık Günü olan 6 Mart'ta gerçekleştirilecek bir organizasyonla hizmete giriyor.

Kanser cerrahisi ve tedavisi görmüş her hastayı eğitip, farkındalık yaratmak lenfödemin ortaya çıkmasını önlemenin yanı sıra, lenfödem konusunda ciddi bilimsel çalışmaların yürütüleceği merkezde, sağlık profesyonellerine yönelik de organizasyonların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

"Önlemek de, tedavi de mümkün"

Gün boyu devam edecek açılış organizasyonunda, lenfödemin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu konusunda farkındalık yaratmak ve yeterince yorulan bedenlerindeki ağırlığı atabilmelerinin mümkün olduğunu gösterebilmek adına bir de söyleşi düzenlenecek.

Moderatörlüğünü yazar ve sunucu İclal Aydın'ın yürüteceği Acıbadem Atakent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Vildan Çerçi'nin konuşmacı olarak katılacağı "Önlemek de, tedavi de mümkün" başlıkla söyleşide hastalar da deneyimlerini aktaracak.

Hasta, hasta yakınları ve sağlık profesyonellerinin yanı sıra meme kanseri konusundaki sosyal sorumluluk çalışmalarıyla dikkat çeken Pembe İzler Derneği'nin de yer alacağı organizasyonda bir sosyal sorumluluk projesine de imza atılacak. Onkoloji hastaları ve onkoloji hemşireleri ile lenf ödem ekibi tarafından hazırlanan el emeği ürünler kurulacak olan kermeste Pembe İzler Derneği yararına satışa sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lenfödem Merkezi'nde Hafifle, Özgürleş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement