Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği - Son Dakika
Politika

Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Sözcüsü Şahin: "(Lice olayları) Kürt kökenli vatandaşlarımız, bunlara itibar etmeyecek. Kendilerinin bölgede bu oyunu bozacağını inanıyorum"

30.06.2013 15:39

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Sözcüsü AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Lice'de yaşanan olaylara ilişkin "Kürt kökenli vatandaşlarımız, bunlara itibar etmeyecek. Kendilerinin bölgede bu oyunu bozacağını inanıyorum." dedi.

Lice'deki karakol yapımı gerginliğinin de Gezi Parkı olaylarının bir devamı niteliğinde değerlendirilebileceğine dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki 90 yıllık süreç içerisinde ulus devlet inşa etmek isteyenlerin sindirdiği ve her şekliyle baskı kurduğu bu kitlenin içerisinde yer alan Kürt kökenli vatandaşlarımız, bunlara itibar etmeyecek. Kendilerinin bölgede bu oyunu bozacağını inanıyorum. Burada kendilerine samimiyetle el uzatılmış. Bu elin karşılığını ve kıymetinin bölge insanının çok iyi bildiğini düşünüyorum. Yanlış hesap mutlaka Bağdat'tan dönecektir. Ama Bağdat'a gitmeden de Lice'de bu hesabın görüleceğine ve  bu kalkışmalara ve Gezi Parkı olaylarının arka planındaki örgütlere bölge insanının itibar etmeyeceğini düşünüyorum ve umuyorum."

Çözüm sürecinin 76 milyon insanın demokratik talebi olduğunu anlatan Şahin, "Pandora'nın kutusu açıldı ve bundan geriye dönüş olamaz" diye konuştu.

Şahin, şöyle devam etti:

"Bu süreç içerisinde çözüm komisyonunda, AK Parti iktidarı yapmak istediği ve bölge insanına sunmak istediği her türlü demokratik adımlar bir bir atılacaktır. O bölge insanıyla 76 milyon insanın daha huzurlu bir şekilde yaşaması için bu adımlar hiç eksiltilmeden devam edilecektir. Oradaki olaylar,  bu çözüm sürecinin faaliyetlerini inkıtaya uğratacak anlamına asla ve asla gelemez. Çünkü hedefimizi koymuşuz. Daha demokratik bir ülke inşa etmek istiyoruz. Daha ekonomik olarak gelişmiş bir Türkiye istiyoruz. Kalıcı barışı tesis adına kendi koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda ülkemizin daha demokratik yollarla inşası noktasında adımlar atıyoruz. Bu eylemler çözüm sürecini engellemeyecektir. Bölge insanın ve milletimizin arzu ettiği hayat standartlarını sağlamak adına yapılması gereken çalışmalara devam edeceğiz." - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement