Limni Gölü Tabiat Parkı Kışın Bir Başka Güzel - Son Dakika
Güncel

Limni Gölü Tabiat Parkı Kışın Bir Başka Güzel

Limni Gölü Tabiat Parkı kışın bir başka güzel Kar yağışıyla birlikte buz tutan göl havadan görüntülendi Ziyaretçi sayısı bir yılda 5 kat arttıGÜMÜŞHANE - Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarında bulunan ve yaz sezonunda 100 bini aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret...

26.11.2017 11:09

Limni Gölü Tabiat Parkı kışın bir başka güzel

Kar yağışıyla birlikte buz tutan göl havadan görüntülendi

Ziyaretçi sayısı bir yılda 5 kat arttı

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarında bulunan ve yaz sezonunda 100 bini aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Limni Gölü Tabiat Parkı kar yağışının ardından havadan görüntülendi.

Zengin flora ve faunasıyla yaz aylarında yeşilin tonlarının gözlendiği, başta çam olmak üzere çok sayıda ağacın bulunduğu ormanlık alanın ortasında, rengarenk çiçeklerle çevrili Limni Gölü'nün içerisinde bulunduğu tabiat parkı kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe büründü.

Kar yağışının ardından "Beyaz cennet" olarak nitelendirilen bölgede ağaçlarda biriken kar tanelerinin pamuk tarlasına dönüştürdüğü eşsiz manzarayı görmek için çok sayıda vatandaş bölgeye akın etti. Özellikle fotoğrafçılar 50 santimetreyi aşan kar kalınlığına rağmen yaz aylarında çok sayıda fotoğrafını çektikleri özel bölgeyi kış mevsiminde fotoğraflamak için bölgenin yolunu tuttu.

Zigana dağı zirvesinden betonla kaplanan yoldan tabiat parkına ulaşan fotoğrafçılar yüzeyi buz tutan göldeki eşsiz kış manzarasını kayıt altına aldı.

Güneşli günün avantajıyla havadan da görüntülenen Limni Gölü kış mevsiminin tüm güzelliklerini cömertçe yansıtırken, gelen ziyaretçiler de soğuk havaya rağmen anın tadını çıkardı.

"Önümüzdeki yıl kışın da açık tutmayı düşünüyoruz"

Yolun yapılmasıyla güzel bir sezon geçirdiklerini, önceki yıllarda 20 bin kişiyi ağırlarken yoldan sonra bu rakamın 100 bini aştığını kaydeden işletmeci Abdullah Eroğlu, "Önceki yıllarda 20 bin kişi ağırlarken, bu sezon 100 bini aşmış durumdayız. Bu mevsimlerde ulaşım biraz zorlaştı kar yağışından dolayı. Arazi aracı olanlar gelebilir ama diğer araçlar için biraz zor. Önümüzdeki yıl kışında açık tutmayı düşünüyoruz" dedi.

"Gölümüzün yaz güzelliğinin yanında kışında ayrı bir güzelliği var"

Vatandaşların kışın Limni Gölünü yalnızca fotoğraflardan gördüğünü hatırlatan Eroğlu, "Onun için bu zamana kadar açık tuttuk. Kışın bu güzelliği görüp tanısınlar istedik. Şuana kadar 50 santimetrenin üzerinde bir kar yağışı aldı. Gölümüzün yaz güzelliğinin yanında kışında ayrı bir güzelliği var. Bunları misafirlerimizin de görmesini isteriz. Buraya ulaşımı sağlayan yolda da günbatımı ve derin vadilerin görüntüleri de çok güzel. Herkesi Limni gölüne davet ediyoruz" diye konuştu.

"Kış manzarası da çok güzel"

Arkeolog ve gezgin Elif Öktem ise denizden yüksekliği 2 bin 24 metrede bulunan Limni Gölü Tabiat Parkına yaz sezonunda birçok defa geldiklerini fakat kış sezonunda bu güzel manzarayı hiç görmediklerini belirterek, "Kış manzarasını görmek için bugün arkadaşlarla tekrar geldik. Zigana dağından sonra buraya ulaştık. Bu güzergahta muhteşem doğa manzaraları da var. Gümüşhane zaten turizm destinasyonları olarak çok güzel. Doğal güzelliklere sahip. Limni'nin kış ve yaz sezonunda ayrı ayrı güzellikleri mevcut" ifadelerini kullandı.

"Hayatımda ilk defa donmuş göl gördüm"

Trabzon'dan Limni Gölüne gelen Oğuzhan Genç ise hayatında ilk defa donmuş bir göl gördüğünü belirterek, "Hava güzel, manzara güzel. Göl donmuş vaziyette. İlk defa donmuş göl gördüm. Gelmemize değdi. Yazın sürekli geliyorduk ama kışın ilk defa geldim. Kış manzarası daha güzel. Yol boyu çok güzel manzaralar var. Ağaçlar, doğa, çok güzel" diye konuştu.

Limni Gölü Tabiat Parkı Kışın Bir Başka Güzel
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Limni Gölü Tabiat Parkı Kışın Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement