Manisa Büyük Güne Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Manisa Büyük Güne Hazırlanıyor

Manisa Büyük Güne Hazırlanıyor

01 Mart 2012 Manisa için tarihi bir gün olacak.

29.02.2012 10:02

İhracat Rakamları Manisa'da Açıklanacak, Ferrero Çikolata Yeni Fabrikasının Temelini Atacak, Manisa İhracat Şampiyonları, Vergi Rekortmenleri Ödüllendirilecek,

Türkiye'de son 10 yılda ihracatını yüzde 1632 oranında arttırarak, Türkiye İhracat Artış Rekortmeni olan Manisa, 01 Mart'ta birbirinden önemli 4 programa evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

01 Mart 2012 Perşembe günü Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizasyonların ilkinde; Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını kamuoyuna açıklayacak. TİM Başkanı Büyükekşi'nin ihracat rakamlarını açıklayacağı basın toplantısına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılması bekleniyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladıktan sonra Manisa'da 2011 yılında sanayi ve tarım sektörlerinde en fazla ihracat yapan ilk üç firmalara başarı ödülleri verilecek.

DÜNYA DEVİ FERRERO MANİSA OSB'DE FABRİKA KURUYOR

Dünya devlerinin üretim merkezi Manisa Organize Sanayi Bölgesi, yeni bir dünya devini bünyesine katıyor. İtalyan pastacı Pietro Ferrero'nun, 1946'da Alba'da bir aile şirketi olarak kurduğu Ferrero, yarattığı Nutella, Kinder Suprise, Ferrero Rocher gibi ürünleriyle 2010 yılında 8.52 milyar dolar ciroya ulaştı ve Dünya'nın en büyük 4. çikolata üreticisi konumuna geldi. Ferrero, 38 şirketi, 19 fabrikası ile 100'den fazla ülkede yaklaşık 22 bin çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

Çikolata sektöründe Dünya'nın dördüncü büyük üreticisi olan Ferrero Çikolata, Manisa OSB'de yeni fabrikasının temelini atacak. Ferrero Çikolata'nın yeni fabrikasının temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker AYCI katılacak.

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteği ile Manisa OSB'de gerçekleşen yeni yatırımlarla ilgili olarak, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün konuşmacı olarak katılacağı bir tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek.

SANAYİ DEVLERİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

Manisa'da 01 Mart 2012 Perşembe günü ikinci ödül töreni ise, İstanbul Sanayi Odası'nın 2010 yılı Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 32 firmanın başarılarının ödüllendirileceği ödül töreni olacak.

MANİSALI VERGİ REKORTMENLERİNİN ÖDÜLLERİNİ MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK VERECEK

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tarihi günde son ödüller ise vergi rekortmenlerine verilecek. Manisa İli Kurumlar ve Gelirler Vergisi Rekortmenlerinin Vergi Ödül Töreni, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile gerçekleştirilecek.

01 Mart 2012 Perşembe gününün Manisa açısından tarihi bir gün olacağını belirten Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Türkiye'de son 10 yılda ihracatını en fazla arttıran il olan Manisa'nın başarılarının tesadüfi olmadığını kamuoyuna göstermek istediklerini kaydetti.

Manisa'nın 2001 yılında 200 milyon dolar seviyesinde olan ihracatını 2011 yılında yüzde 1632 oranında arttırarak 4.3 milyar dolar seviyesine çıkardığına vurgu yapan Türek, "Bu başarımızı Manisa'ya yapılacak yeni yerli ve yabancı yatırımlarla arttırarak sürdürmek istiyoruz. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine 30 milyar dolar katkı sağlayan bir kent olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa Büyük Güne Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement