Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Hafsa Sultan Mahallesi'nde yaşayan zihinsel engelli olduğu iddia edilen bir kişinin evinden 4 kamyon çöp çıkardı.

27.12.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Hafsa Sultan Mahallesi'nde yaşayan zihinsel engelli olduğu iddia edilen bir kişinin evinden 4 kamyon çöp çıkardı.

Evin, eşinin kardeşine ait olduğunu belirten Mürvet Körpe, Yunusemre Belediyesine müracat ederek çöp evin temizlenmesi talebinde bulundu.

Körpe, "Eşimin zihinsel engelli 54 yaşında olan kardeşi maalesef çöp topluyor ve topladığı çöpleri eve getiriyor. Ne yaptıysam engelleyemedim. Yunusemre Belediyesine başvuruda bulundum. Ekipler geldiler ve evi temizliyorlar. Belediyelerin bu şekilde hizmette bulunmaları çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çöpleri çıkaran belediye ekipleri, daha sonra evi dezenfekte etti.

Turgutlu'da Atatürk Koşusu

Turgutlu ilçesinde Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97.yıl dönümü dolayısıyla Yedi Eylül Stadyumu'nda lise ve ortaokullar arasında koşu yarışması yapıldı.

Yarışmaya, ilçede bulunan 30 okuldan yaklaşık 120 öğrenci katıldı.

Yıldız Kızlar'da Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu'ndan Tuğbanur Özduman ve Yıldız Erkekler Şehit Abdullah Olçok Ortaokulu'ndan Özdemir Kılınç birinciliği kazandı. Genç Kızlar'da ise Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nden Ayşenur Erdeniz, Genç Erkekler'de de Boğaziçi Lisesi'nden Ahmet Öter birinciliği kazandı.

Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsmail Eksür tarafından verildi.

Akhisar'da Atatürk koşusu düzenlendi

Akhisar ilçesinde 27 Aralık Atatürk Kır Koşusu okullararası kros yarışmaları Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içinde yapıldı.

Kros yarışmalarına ilçe genelindeki ortaokullar ve liselerden, küçükler, yıldızlar, gençler kategorisinde kız ve erkek takımları ile ferdi öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan ve yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı yarışmada, takım ve ferdi dereceye giren atletizm öğrencilerine kupaları törenle İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve ilçe protokol üyelerince verildi.

Çiftçilere zeytin fidanı dağıtıldı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi tarafından meyveciliği geliştirme projesi kapsamında 2 bin 750 adet zeytin fidanı dağıtıldı.

Turgutlu Orta Park saat kulesi meydanında düzenlenen törene, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Tarım ve Hayvancılık Şubesi Müdürü Nedim Zurnacı ile çiftçiler katıldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Şirin, çiftçilere verdikleri desteğin devam edeceğini söyledi.

Gevenlik Sulama Göleti ihaleye çıkıyor

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ilçeye bağlı Sarıçam Mahallesi'ndeki Paklıdere üzerine inşa edilen Gevenlik Göleti ve Sulaması ikmali yapım işinin, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 24 Ocak 2017 tarihinde ihale edileceğini söyledi.

Maliyeti 5 milyon lira olan Gevenlik Sulama Göleti'nin 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Yaralı, "İnşallah Saruhanlılarımız büyük bir yatırıma daha kavuşacak. Bizler de konuyu yakından takip ediyoruz. Gevenlik Sulama göleti önümüzdeki ay ihaleye çıkıyor. Göletin yapımı tamamlandığında Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Tepecik, Karayenice ve Halıtlı mahallelerinde binlerce dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Yöremiz için şimdiden hayırlı olsun." diye konuştu.

Başkan Yaralı, göletin 1 milyon 780 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacağını ve 216 bin metrekare alanı kapsayan göletin uzunluğunun 301, yüksekliğinin ise 34 metre olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement