Mardin'de aşırı yağış nedeniyle dereler taştı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de aşırı yağış nedeniyle dereler taştı

Mardin'de aşırı yağış nedeniyle dereler taştı Mardin'de etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken bazı kırsal mahallelerde geçen derelerde taşmalar meydana geldi.

26.11.2022 13:11  Güncelleme: 13:16

Mardin'de aşırı yağış nedeniyle dereler taştı

MARDİN - Mardin'de etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken bazı kırsal mahallelerde geçen derelerde taşmalar meydana geldi.

Mardin'de iki gündür etkili olan yağmur, şehrin birçok bölgesinde etkili oldu. Gece boyunca devam eden yağmur, yer yer sağanağa dönüştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün içinde sarı kodlu uyarısı yapılan Mardin'de kent merkezinde ve ilçelerdeki cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu.

Aşırı yağış nedeniyle taşkın ve su birikmesi yaşanan noktalara MARSU Genel Müdürlüğü ekipleri itfaiye ekiplerinin de desteğiyle hızlı bir şekilde müdahale etti.

Kırsal Mahallelerde hayat olumsuz etkileyen yağış sonrası derelerde taşmalar meydan gelirken Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Aşağı Azıklı Mahallesinde de dereden taşan yağmur suları mahalle meydanına kadar ulaştı.

Derenin taşmasıyla birlikte dere üzerindeki vatandaşların geçişleri için oluşturulan bazı köprüler hasar gördü.

Kuraklık nedeniyle derenin iki yıldır akmadığını söyleyen Mahir Aydoğan isimli vatandaş, yağışların her ne kadar yaşamı olumsuz etkilemiş olsa da iki yılın ardından derenin akmasına sevindiklerini belirtti.

Mardin\'de aşırı yağış nedeniyle dereler taştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de aşırı yağış nedeniyle dereler taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement