Marmaris'te Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Marmaris\'te Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler, iş bırakma eylemi yaptı.

24.09.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler, iş bırakma eylemi yaptı. Son dönemde eğitimde yapılan değişiklikler, basın açıklamasıyla eleştirildi.

Eylem için ilk olarak Eğitim-Sen üyesi 80 öğretmen, bugün saat 11.00'de Atatürk Anıtı önünde toplandı. Grup adına açıklamayı yapan Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar, şöyle dedi:

"Eğitimdeki kaosa dikkat çekmek için 1 günlük iş bırakıyoruz. 12 yıldır, devlet okulları sorunları ile baş başa bırakılırken, her fırsatta özel okullara yönelik teşvik politikaları uygulanmıştır. Özel okulların yıllardır doğrudan kamu kaynaklarıyla desteklenmesinin arkasında, eğitimde yaşanan ticarileştirme sürecini hızlandırmak ve paralı eğitimi yaygınlaştırmak vardır. Bugüne kadar özel okullara vergi teşvikleri ve çeşitli kalemlerde indirimler yapılmış, devlet okullarının talepleri dikkate alınmazken, özel okulların istekleri hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anında yerine getirilmiştir. Devlet kendi okullarına hizmetli bulamazken halktan toplanan vergilerin özel okullara 'Öğrenim desteği' adı altında kaynak aktarılması, her şeyden önce herkese eşit ve parasız eğitim hakkının ihlali anlamına gelmektedir. Yıllarca haklarımız torba yasalarla tırpanlanmış, kamuda giderek yaygınlaşan esnek çalışma, angarya ve performans değerlendirme uygulamaları ile iş güvencemiz doğrudan hedef haline getirilmiştir. Tüm bu nedenler ışığında bugün Eğitim Sen olarak bir günlük iş bırakma eylemi düzenlenmiştir."

Basın açıklaması sırasında 'Savaşa değil eğitime bütçe', 'Torba yasa dediniz, hakkımızı yediniz' sloganları atan öğretmenler, müzik eşliğinde halay çekti. Öğretmenlerin halayına ilçede tatilini yapan bazı turistlerinde katılması ilginç görüntüler oluşturdu. Öğretmenler, halayın ardından meydandan ayrıldı.

Öte yandan, iş bırakan Türk Eğitim Sen'e üye öğretmenlerin de daha sonra basın açıklaması yapacağı belirtildi. - Marmarismuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • başbakan: madem bırakıyonuz işi eyvallah madem çocukları neden okula yollatıyonuz. . çocuk eve geldi 7 saattır koşturmuş okulda böyle sorumsuzluk olurmu umrunuzda hiç bişey degil daha ne istiyonuz senenın 4 aya tatil hemde paralı askeri ücretli yaşayan insanlarıda unutmayınn 4 0 Yanıtla

Advertisement