MediaCat Marketing Forum 2012 Başladı - Son Dakika
Teknoloji

MediaCat Marketing Forum 2012 Başladı

MediaCat Marketing Forum 2012 Başladı

MediaCat Marketing Forum, 10. yaşında pazarlamanın güçlü isimleriyle Four Seasons Hotel Bosphorus'da start aldı.

27.11.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu seneki teması "İçerik Pazarlamasının Gücü" olan MediaCat Marketing Forum, 10. yaşında pazarlamanın güçlü isimleriyle Four Seasons Hotel Bosphorus'da start aldı. İçeriğin gücünü konuşmak üzere bir araya gelen sektör profesyonelleri, oturumların tamamında artık tüketicinin kontrolünde olan yeni mecralarla uyumluluğa ve pazarlamada iyi hikâye anlatımının önemine dikkat çekti.

Markalar hayatı nasıl yakalar?

Moderatörlüğünü Özlem Gürses'in üstlendiği MediaCat Marketing Forum'un açılışını, MediaCat'in 20., Marketing Forum'un da 10. Yaşını kutlayan MediaCat Yayın Yönetmeni Pelin Özkan yaptı. "Artık kral koltuğunda tüketici değil, içeriğin kendisi oturuyor" diyen Özkan, son 10 yılın konferans özetini katılımcılarla paylaştıktan ve konferans sponsorlarına teşekkür ettikten sonra yerini TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak'a bıraktı.Koçak, "İçerik bugün altın çağını yaşıyor ve her gün bambaşka anlamlar kazanıyor" dedi ve içeriğin kendisi kadar nasıl oluşturulduğu ve nasıl sunulduğunun da önemli olduğunu, artık markalar için başarının hikâye anlatımına bağlı olduğunu vurguladı.

4P'lik, 365 derecelik yeni pazarlama

Konferansın ilk oturumunu, dünya çapında pazarlamanın devleşen ismi Unilever Global Pazarlama ve İletişim Grup Başkanı Keith Weed gerçekleştirdi. Pazarlama ve marka başarısını 4P kuralına bağlayan Weed, insanları, mecraları, ortaklıkları ve anlamlı hedefleri içerik sağlayıcılar olarak iletişim sürecine katmanın önemine değindi. "Max Maceraları: Kral'ın Doğumgünü" sinema filmini ve "Magnum Pleasures Hunt" oyun uygulamasını, markaların iletişim çalışmalarını "farklı mecralara taşımalarının" başarılı örnekleri olarak sundu. Weed, aynı zamanda, markaların geliştireceği sosyal sorumluluk çalışmalarının ise, zengin ve önemli bir içerik aracı olduğunu, misyon sahibi içeriklerin ve hikayelerin artık şirketler için bir zorunluluk olduğunu vurguladı ve "Çevresel etkiyi azaltırken, sosyal etkimizi ve iş başarımızı da ciddi oranda yükseltebiliriz" dedi.

Keith Weed, Pazarlamanın Evrimi: Hayatı Yakalayan Markalar Yaratma Sanatı başlıklı konuşmasında yeni pazarlama kriterlerinin artık 360 dereceye sığmadığını, 365 dereceye yükselerek kendini sürekli güncel ve tetikte tutmak zorunda olduğunun altını çizdi. "Dünya çapında 6 milyar kişi cep telefonu sahibi; bu rakam diş fırçası ve tuvalet sayısından da fazla" diyerek pazarlama başarısı hakkındaki sözlerine şöyle devam etti: "İnsanları nasıl yakalarız, kültüre nasıl sirayet ederiz diye düşündüğümüzde artık tek yol var: Uygun maliyet, kaliteli içerik ve sürekli güncellik. Bunlardan biri olmazsa, başarı yakalanamaz. Bu nedenle dijital çağda en zorlu görev hepsini bir arada yürütmek."

"Kâğıt gazete ölmedi, yeni mecralarla birleşti"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ise, İçerik ve Topluluk bölümünde bir gazetecinin gözünden pazarlamanın ve iletişimin geleceğine değindi. Özel yaşamından ve gazetecilik dünyasından örnekler vererek pazarlama yönetiminden bahseden Berberoğlu, "artık yeni dönemde angajman kuralları ve mecralar değiştiği için okurlarımı daha iyi anlamak, ihtiyaç ve taleplerini daha iyi cevaplamak zorundayım" diyerek önündeki zorlu dijital birleşme sürecine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Basında kitlelerin, toplulukların en çok önem verdiği unsurları, yani aidiyet ve merak hissini besleyemezsek, iletişim süreçlerimizde çoklu platformlar üzerinden merkeze içeriği oturtamazsak, Türkiye basınının geleceğinin parlak olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim."

"Hepimiz birer medya patronuyuz"

MediaCat Marketing Forum 2012'nin ana konuşmacılarından pazarlama uzmanı Ann Handley ise, en iyi satanlar listesinde yerini alan ve Türkçeye yeni çevrilen son kitabı Dijital Çağda İçerik Yönetiminin Kuralları" çerçevesinde, pazarlamada başarıyı gerçek hikâyelerin iyi ve samimi anlatımına bağladı ve şöyle konuştu: "En iyi pazarlama, pazarlama duygusu vermeyendir. Artık ne sattığımız değil, satarken insanlara nasıl bir değer sunduğumuz ve bu değerleri sunarken onları içerik oluşturma sürecine nasıl dâhil ettiğimiz önemli. Çünkü günümüzde iletişim araçlarının yönetimi yalnızca şirketlerde ve pazarlamacılarda değil, aynı zamanda tüketicilerin de elinde. Artık hepimiz kendi içeriklerimizi oluşturan medya patronlarıyız." Handley, Twitter'da 200 milyon kişi tarafından yapılan bir ankette en etkili ikinci isim olarak gösterilmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji MediaCat Marketing Forum 2012 Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement