Meksika'da Firar Eden "Uyuşturucu Baronunun" Yakalanması - Son Dakika
Güncel

Meksika'da Firar Eden "Uyuşturucu Baronunun" Yakalanması

BUENOS Meksika'da yaklaşık altı ay önce ülkenin en iyi korunan hapishanesinden firar eden ve cuma günü tekrar yakalanan "El Chapo" lakaplı "uyuşturucu baronu" Joaquin Archivaldo Guzman Loera'nın izinin takip edilmesinde, ABD'li aktör Sean Penn'e verdiği gizli röportajın etkili olduğu belirtildi.

11.01.2016 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUENOS Meksika'da yaklaşık altı ay önce ülkenin en iyi korunan hapishanesinden firar eden ve cuma günü tekrar yakalanan "El Chapo" lakaplı "uyuşturucu baronu" Joaquin Archivaldo Guzman Loera'nın izinin takip edilmesinde, ABD'li aktör Sean Penn'e verdiği gizli röportajın etkili olduğu belirtildi.

Yerel medyaya açıklamalarda bulunan Meksikalı Başsavcı Arely Gomez, temmuz ayından beri süren aramaların sonuca ulaşmasında, Penn'in Rolling Stone dergisi için ekim ayında yaptığı röportajın yardımcı olduğunu ifade etti.

Cumartesi günü dergide yayımlanan röportajda, Penn'in görüşmeye yardımcı olan Meksikalı aktris Kate del Castillo ile Guzman röportajı için yaptığı zor yolculuğa yer veriliyor.

Meksika'daki bir ormanda gerçekleştirilen röportajın 7 saat sürdüğünü ifade eden Penn, daha sonra hem telefon hem de görüntülü röportajlarla görüşmelere devam edildiğini belirtiyor.

Penn röportajda, Guzman'ın, görüşmeyi Hollywood yapımcılarının toplu katliamlar, işkence, uyuşturucu ticareti ve güç mücadeleleri ile geçen hayatını filmleştirmeleri için kabul ettiğini belirtiyor.

Röportajda Guzman'ın dünyadaki herkesten daha fazla eroin, metamfetamin, kokain ve marihuana sağlayabileceği ve filosunda denizaltılar, uçaklar, kamyon ve teknelerinin bulunduğu yönündeki açıklamaları yer alıyor.

Ayrıca Guzman, büyüdüğü bölgede hayatta kalmak için başka bir yol olmadığı için işsizlik nedeniyle 15 yaşında uyuşturucu ticaretine başladığını belirtiyor.

Dünyadaki yüksek uyuşturucu bağımlılığı konusunda sorumluluğu kabul etmeyen Guzman, kendisi olmasa da uyuşturucu ticaretinin azalmayacağını vurguluyor.

İlk kez 1993'te hapse giren Guzman, 2001'de çamaşır sepeti içine saklanarak kaçmış, 23 Şubat 2014'te Meksika'nın kuzeybatısındaki Sinaloa eyaletinde ABD ve Meksika tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda yakalanmıştı.

Ülkenin en iyi korunan Altiplano Hapishanesine gönderilen Guzman, 11 Temmuz'da hücresinin altından başlayıp 1,5 kilometre uzaklıktaki inşaat halindeki bir eve uzanan tünelden firar etmişti. Guzman'ın yakalanması için ülke çapında operasyonlar düzenlenmişti.

Guzman, yakalandıktan sonra tekrar kaçtığı Altiplano Hapishanesine konuldu.

Meksika hükümeti tarafından cumartesi yapılan açıklamada Guzman'ın ABD'ye iade edilmesi sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Guzman'ın, organize suç, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama ile suçlanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meksika'da Firar Eden 'Uyuşturucu Baronunun' Yakalanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement