Meksika Gazeteci Cinayetlerinin Aydınlatılması İçin Ödül Koydu - Son Dakika
Güncel

Meksika Gazeteci Cinayetlerinin Aydınlatılması İçin Ödül Koydu

Gazeteciler için dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri olarak anılan Meksika'da savcılık gazeteci cinayetlerinin aydınlatılması için bilgi vereceklere para teklif etti.

14.06.2017 12:37

Gazeteciler için dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri olarak anılan Meksika'da savcılık gazeteci cinayetlerinin aydınlatılması için bilgi vereceklere para teklif etti. Bilgi karşılığında para ödenecek davalar arasında ülkedeki uyuşturucu trafiği ve onun paralelinde gelişen şiddet ortamı üzerine çalışan ödüllü Javier Valdez cinayeti de var.

Meksiko Başsavcılığı,  2011 Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü sahibi Javier Valdez'in yanı sıra Cecilio Pineda, Miroslava Breach ve Maximino Rodriguez cinayetlerinin aydınlatılması için tanıklık yapacaklara da para ödeyecek. Aydınlatılması için para ödenecek olayların arasında  Sonia Cordova'ya yapılan saldırı da bulunuyor. El Costeno gazetesinin editörü

Cordoba, Valdez ile aynı gün 15 Mayıs'ta saldırıda silahlı saldırıya uğramıştı. Cordova saldırıdan yaralı olarak kurtulurken  aynı gazetede muhabir olarak çalışan oğlu  Jonathan Rodríguez Cordova yaşamını yitirmişti.

Bu cinayetlerin neye göre seçildiğini açıklamayan başsavcılık, saldırganların yerlerinin belirlenmesi için verilen bilgilerin doğruluğu, kullanışlılığı, zamanlaması gibi kriterlere göre ödemenin yapılacağını söyledi.

Meksika hükümeti, failleri yakalayamadığı için eleştiri oklarının hedefindeydi.Meksika'da sadece 2017'de 8 gazeteci öldürüldü. 2000'den beri ise öldürülen gazeteci sayısının 100'ü, kaçırılan gazeteci sayısının 200'ü  geçtiği verilen bilgiler arasında. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meksika Gazeteci Cinayetlerinin Aydınlatılması İçin Ödül Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement