MHP'li Öztürk: "Masayı Dağıtanlar Masanın Ömrüne Karar Versin" - Son Dakika
Politika

MHP'li Öztürk: "Masayı Dağıtanlar Masanın Ömrüne Karar Versin"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, iktidar ve ana muhalefet partilerinin Anayasa Mutabakat Komisyonu’nu dağıttıklarını söyleyerek, ana muhalefet partisi olmadan uzlaşmadan söz edilemeyeceğini belirtti.

17.02.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, iktidar ve ana muhalefet partilerinin Anayasa Mutabakat Komisyonu'nu dağıttıklarını söyleyerek, ana muhalefet partisi olmadan uzlaşmadan söz edilemeyeceğini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, partisinin Anayasa Mutabakat Komisyonu üyeleri Kadir Koçdemir ve Mehmet Parsak ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun birileri tarafından dağıtıldığını söyledi. İktidar partisinin, TBMM Başkanının esas niyetinin anayasa ve uzlaşma olmadığını ve kişiye özel bir başkanlık olduğunu savunan Öztürk, CHP'nin Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun kuruluş amacına aykırı usul ve isim belirleme aşamasında süreci kilitlediğini kaydetti. Öztürk, "Belirtmek gerekir ki, CHP'nin komisyonun adını değiştirme ısrarı süreci amacından saptırma mahiyetindedir" dedi.

MHP'nin milletin ihtiyaçlarını karşılayacak ve kesintiye uğramayacak bir demokratik yapıyı tesis edecek güçlendirilmiş parlamenter sistem yolunda katkıda bulunma amaç ve niyetini muhafaza ettiğini kaydeden Öztürk, "Ancak bunun için Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu dağıtan iktidar ve ana muhalefet partisinin tekrar çalışmaya devam etme iradesini ortaya koymaları bir zorunluluktur. Takdir edilecektir ki ana muhalefet partisinin olmadığı bir ortamda gerçek anlamda bir uzlaşmadan söz edilemez. Bunun için başta Meclis Başkanı ve iki partinin liderleri olmak üzere yetkililerin gayret göstermesini arzu etmekteyiz. İki parti ve Meclis Başkanının bundan sonraki tavrı aynı zamanda bu anlaşmazlığın CHP'nin 7 Haziran sonrasının acısını çıkarma gayreti mi, yoksa AKP'nin yeni bir ayak oyunu mu olduğunu da gösterecektir" diye konuştu.

"BİZ BAŞLANGIÇTA ALDIĞIMIZ ABDESTİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ"

Anayasa yapım sürecinde ana muhalefet partisinin dışarıda tutulmasının uygun olmadığını söyleyen Öztürk, "Komisyonun devam edebilmesi için komisyonun dağılmasına sebebiyet veren partiler, genel başkanları ve Meclis Başkanı bir araya gelerek karar vermeleri lazım. Biz başlangıçta aldığımız abdestimizi devam ettiriyoruz. Masayı dağıtan bunlar, masanın ömrüne karar verenler de bunlar olacak" şeklinde konuştu.

CHP'nin daha önce anlaşılan maddelerin geçirilmesi yönündeki önerisinin sorulması üzerine Öztürk, "CHP AKP'nin ekmeğine yağ sürmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bu Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun kurulmasından murat, toplumun bütün katmanlarının katılımı ile anayasada köklü bir değişikliğin yapılmasıydı. Onu biz bir bütün olarak alıyoruz. Başlangıçta AKP'de bunu istemişti, '60 maddeyi getirelim Meclis'te görüşelim.' Sonra kendi istediklerini, kendi anayasalarında 60 maddenin dışında kalan maddeleri Meclis gündemine getirmenin fırsatını yakalamış olacaklar, CHP'de bunların değirmenine su taşımış oluyor. Eğer 60 madde dikkate alınacaksa anayasanın bütünlüğü içinde dikkate alınacak"

ifadelerini kullandı.

"MECLİS BAŞKANI SANKİ CHP'NİN BÖYLE BİR TAVRINI BEKLİYORMUŞ GİBİ BİR TAVIR İÇİNE GİRDİ, CHP'DE BÜTÜN GAYRETİ İLE BUNA İMKAN TANIDI"

MHP'nin CHP'siz formüllerde komisyonda yer alıp almayacağının sorulması üzerine, "Biz Meclis'te bulunan bütün partilerin iştiraki ile anayasa çalışması yapılmalı" açıklamasında bulunan Öztürk, komisyonun dışarıdan müdahale ile dağıldığı yönündeki iddialara ilişkin olarak, "Biz öyle bir müdahaleyi görmedik" dedi.

Öztürk, masayı Meclis Başkanının mı yoksa CHP'nin mi dağıttığı yönündeki soruya ise, "Meclis Başkanının oturduğu koltukta bir anlamda görevi kriz çıkarsa o krizi yönetmek ve nihayete erdirmek. Şunu diyebilirdi, 'arkadaşlar toplantıyı sonlandırıyoruz, bu konuyu kendi aranızda bir kez daha değerlendirin, yarın tekrar devam edelim' diyebilirdi. Sanki CHP'nin böyle bir tavrını bir fırsat olarak bekliyormuş gibi bir tavır içine girdi ya da biz öyle anladık. CHP'de bütün gayreti ile buna imkan tanıdı" diye konuştu.

Meclis Başkanının bugün parti liderlerine yaptığı çağrıyı değerlendiren Öztürk, "Bu çağrının muhatabı biz değiliz, çünkü masadan kalkan biz değiliz. Meclis Başkanı iki partinin yetkililerini bir araya getirip komisyonun devamı noktasındaki iradesini araması gerekir. Burada biz muhatap değiliz, biz masadayız" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Öztürk: 'Masayı Dağıtanlar Masanın Ömrüne Karar Versin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement