Minibüs Şoförünü Tabancayla Öldüren Yolcuya 15 Yıl - Son Dakika
Yerel

Minibüs Şoförünü Tabancayla Öldüren Yolcuya 15 Yıl

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, son durağa bırakmadığı için tartıştığı minibüs şoförünü tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 15 yıl hapis cezası verildi.

02.01.2012 16:20

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, son durağa bırakmadığı için tartıştığı minibüs şoförünü tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 15 yıl hapis cezası verildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Şerafettin Ç. (56), öldürülen sürücü Metin Noyan'ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Emekli şoför olan tutuklu sanık Şerafettin Ç, duruşmada, "Pişmanım, vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Sanık avukatı Cem Şeflek ise müvekkilinin suçu tahrik altında işlediğini savunarak, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yapılan duruşmalarda konuşan tanıklar, maktulün sanığın çıkmaması için minibüsün kapılarını kapattığını söyledi. Bu durum müvekkilimin kaçmasını engellemek için yapılmıştır. Ayrıca otopsi raporuna göre ölen şoförün kanında uyuşturucu tespit edilmiştir. Bu da onun agresif bir tutum içinde olduğunu gösterir. Tüm bu hususların göz önünde bulundurularak müvekkilime tahrik indirimi yapılmasını talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, sanık Şerafettin Ç'ye "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Suçun tahrik altında işlendiğine kanaat getiren mahkeme heyeti cezayı önce 18 yıla, ardından sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 15 yıla düşürdü.

-Olay-

Geçen yılın ekim ayında, Metin Noyan, Erikli Mahallesi'ne geldiğinde, kullandığı minibüste kalan iki yolcusunu arkadan gelen bir başka minibüse aktarmak istemişti.

Minibüste bulunan yolculardan Şerafettin Ç, kendisini son durağa bırakmadığı gerekçesiyle tartıştığı Metin Noyan'ı tabancayla göğsünden vurmuştu.

Ağır yaralanan Noyan, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde ölmüştü.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minibüs Şoförünü Tabancayla Öldüren Yolcuya 15 Yıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement